23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

IDOM forbedrer sikkerheten og effektiviteten i kjernekraftprosjekter med PIPESTRESS

Etter hvert som det globale presset for bærekraftig energi intensiveres, fremstår kjernekraft som en avgjørende aktør i arbeidet med å oppnå en fremtid med lave karbonutslipp. Med betydelige investeringer fra landene i kjernekraftalliansen, særlig Frankrike, ligger kjernekraft an til å sette nye rekorder innen 2025. IDOM, et multinasjonalt konsulent-, ingeniør- og arkitektfirma, ligger i forkant av denne overgangen og tilbyr spesialiserte tjenester til kjernekraftindustrien i 30 land.

Utløper
31. oktober 2024

Utfordringen  

IDOM sto overfor stadig større utfordringer etter hvert som selskapet utvidet sin globale tilstedeværelse, særlig når det gjaldt nøyaktig beregning av rørdynamikk og sikring av strukturell validering av prosjektene. Avanserte funksjoner for spenningsberegninger og overholdelse av strenge sikkerhetsstandarder var avgjørende for å oppfylle disse kravene. For å løse disse utfordringene tok IDOM i bruk PIPESTRESS-programvaren i flere viktige prosjekter ved de kjernefysiske anleggene Tricastin, Chinon, Blayais, Cruas og Gravelines. Målet var å revurdere og potensielt redesigne rørspenningsanalyser for å forlenge levetiden til disse anleggene.  
  
Løsningen  
  
PIPESTRESS er et viktig verktøy i kjernekraftsektoren, som følger internasjonale standarder og er i samsvar med strenge rørregelverk som RCCM, KTA, DIN og ASME. Programvaren gir mulighet for presise spenningsberegninger og strukturell validering, noe som er avgjørende for de strenge analysene som kreves for sikkerheten ved kjernekraftverk. Luis Briceño, rørspenningsingeniør hos IDOM, fremhevet kompleksiteten og de tekniske tilpasningene som er nødvendige for kjernekraftprosjekter, og understreket den viktige rollen PIPESTRESS spiller når det gjelder å møte disse utfordringene.  
  
Implementering og resultater  
  
Implementeringen av PIPESTRESS innebar en streng metodikk for å forbedre dynamikken og responsdataene for ulike rørsystemer. Prosjektet ble gjennomført i to faser: utforming av rørspenningsanalyser for å kvalifisere spenninger og fastsette belastningskrav, og validering av støttestrukturen med detaljerte spenningsberegninger. Fleksibiliteten i PIPESTRESS gjorde det mulig for IDOM å hente ut nødvendige data på en effektiv måte, noe som sparte tid og sikret at sikkerhetsstandardene ble overholdt.  

Viktige resultater fra prosjektet er blant annet  

  • Økt sikkerhet og bedre analyser for kjernekraftprosjekter ved hjelp av en ny kodebygger.  
  • Overholdelse av kjernefysiske koder som RCCM, KTA, DIN og ASME.
  • Muligheten til å skape akselerasjon av komponentlinjer for å forbedre sikkerheten, levetiden og ytelsen til rørsystemer.  

Vi beveger oss fremover  

Kontinuerlig opplæring og tilpasning av programvaren er avgjørende for vellykket bruk av PIPESTRESS. I samarbeid med Hexagon har IDOM gitt omfattende opplæring og støtte for å øke kunnskapen til kjernefysiske rørspenningsteam. Dette partnerskapet gjorde IDOM i stand til å forbedre strukturanalysen og responsspektraanalysen av rør, noe som sikrer bedre beslutningstaking og intelligens gjennom hele livssyklusen til industriprosjekter.  
  
Hvis du vil vite mer om kundehistorien, kan du lese hele casestudien her 

Hexagon Metrology Nordic AB
Svista 7
635 02 Eskilstuna
Eskilstuna kommun
Sverige

Kontaktperson

Send til en kollega

0.126