23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Gjør kunstgresset litt grønnere

EM '24 ble selvfølgelig spillet på ekte gress, men kunstgressbaner er veldig utbredt. Et Ulefos-produkt hindrer de små gummigranulatene i å spre seg til vannmiljøet.

Utløper
26. juli 2029

De mange håpefulle barna og ungdommene som drømmer om å overta landslagsspillernes plasser i fremtiden, bruker utallige timer på å trene på kunstgressbaner – de med det karakteristiske, lille svarte gummigranulatet.

EU-forbud på vei

Men visste du at EU nylig har vedtatt et forbud mot bruk av gummigranulat på baner? Granulatet på kunstgressbanene består av 90 prosent gamle, granulerte bildekk. Granulatet kan ledes fra spillebanene til dreneringssystemet med regnvannet når det regner. Men de kan også henge på sko og klær og dermed slippes ut fra husholdninger i forbindelse med vask og rengjøring.

Dessverre er granulatene med på å spre mikroplast i naturen, og det er grunnen til forbudet. En rekke tetninger fra Betech spiller imidlertid en liten rolle i å forhindre at granulatene fra de mange nåværende fotballbaner spres ut i naturen med regnvannet.

Mindre mikroplast i avløpet

Ulefos, som lager de karakteristiske kumlokkene i støpegods vi ser på gaten overalt, har utviklet en granulatfanger som skal beskytte vannmiljøet. Kunstgressgranulatoppsamleren sitter i avløpene og fanger opp partiklene slik at de ikke blander seg med avløpsvannet og sprer seg ut i naturen.

Det innebygde filteret holder tilbake granulatene og kan, i likhet med vannlåsen i dusjen, tømmes etter hvert som den fylles opp. På denne måten kan du samle granulatene og sette dem tilbake i spillefeltene.

Støpte tetningsringer

Betechs tetningsringer for de 10 forskjellige størrelsene av avløpsinnsatser i produktsortimentet forhindrer at de mindre partiklene skylles forbi oppsamleren og videre inn i regnvannssystemet. Tetningene er støpt i en gummiblanding som er spesielt motstandsdyktig mot vann, UV-sollys, ozon og andre påvirkninger fra været.

Mange muligheter med teknisk gummi og støpte gummideler


Forbudet mot gummigranulat i kunstgress trer i kraft fra 2031, og det jobbes for tiden med å finne et godt alternativ til granulatet. Inntil det skjer, er Betech stolte av å bidra til å gjøre fotballbanene litt grønnere.

Kontakt oss og hør om produktløsninger for dine utfordringer

Betech
Storgata 69
9008 Tromsø
Tromsø
Norge
Org. nr.: NO879142512

Kontaktperson

Stig Kvalnes
Salgssjef, Norge
+47 90778756 sk@betech.no

Send til en kollega

0.062