23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

SLS-materiale for temperaturer opptil 110°C

iglidur i230: det første igus 3D-utskriftmaterialet for polymerkomponenter som tåler temperaturer opp til 110°C.

3D-printede polymerkomponenter vil kunne motstå mye høyere temperaturer - for eksempel i motorrommet på en bil. Mens kommersielt tilgjengelige SLS-utskriftmaterialer kan deformeres ved over 80°C, kan det nye pulverformige materialet iglidur i230 fra igus tåle en langvarig temperatur på 110°C. Videre er det fritt for PTFE og rundt 80 % mer slitesterkt enn den klassiske PA12.

Flere og flere designere tar i bruk 3D-printere for å produsere komponenter raskt og kostnadseffektivt, spesielt for små partier og prototyper. Selektiv lasersintring (SLS) er spesielt populært. Problemet er at komponenter laget av standard SLS-utskriftmaterialer som PA12 generelt bare brukes i applikasjoner med temperaturer på 80°C eller lavere. Utover denne grensen blir materialet mykt og mister dimensjonsstabiliteten. Dette er uakseptabelt for mange bruksområder, for eksempel for lagre i motorrommet på en bil, industrianlegg eller ulike klimaanlegg og kjølesystemer. Ettersom etterspørselen etter 3D-trykte glidelagre for applikasjoner med høye omgivelsestemperaturer har økt, har vår leverandør igus utviklet et nytt SLS-utskriftmateriale kalt iglidur i230. Tester i sertifiserte eksterne laboratorier i henhold til DIN EN ISO 75 HDT-A og HDT-B har bekreftet varmebestandigheten. I henhold til dette er det pulverformige materialet egnet for langvarige temperaturer på opptil 110°C. Det kan til og med tåle ekstreme temperaturer på opptil 170°C i korte perioder uten å deformeres. Materialet er også elektrostatisk avledende og beskytter dermed maskiner og systemer mot elektrostatiske utladninger, som i verste fall kan forårsake branner og eksplosjoner. iglidur i230, som mange andre igus-materialer, er også fritt for PTFE.

80 % mer slitasjebestandig enn PA12
iglidur i230 er ikke bare spesielt temperaturbestandig, men tåler også bevegelse. Tester i igus’ egne laboratorium har vist at materialet er rundt 80 % mer slitesterkt enn PA12. 3D-printede glidelagre laget av iglidur i230 har en betydelig lengre levetid, øker effektiviteten til maskiner, systemer og kjøretøy, og reduserer behovet for vedlikehold. Samtidig har materialet rundt 50 % høyere mekanisk styrke enn PA12 ved romtemperatur. I tillegg tålte materialet et trykk på 94MPa i bøyningstester. Sist, men ikke minst, kan brukere av de 3D-printede glidelagrene laget av iglidur i230 unngå tidkrevende smøringsarbeid. Solide smøremidler er integrert i SLS-materialet for å sikre tørr drift med lav friksjon.

ASI Automatikk AS
Sankt Hallvards vei 3
3414 Lierstranda
Drammen
Norge
Org. nr.: NO979308736

Kontaktperson

CM

Send til en kollega

0.034