Pilene peker oppover for Tigmek – investerer i maskiner
Tigmek er en pesialist innen sveising, maskinering og teknisk tegning, og holder til på Frei.
Bedriften har kommet seg gjennom både pandemi og krig i Europa på en god måte, og har investert tungt i ny teknologi for fortsatt å kunne være en attraktiv lokal arbeidsplass.
To maskiner til 13 millioner
De siste millioninvesteringene er en ny laserskjærer og en ny aksedreiebenk, skriver avisa Tidens Krav.
– De to maskinene kostet oss om lag 13 millioner, men skal vi henge på lasset må vi ha noe å hjelpe oss med, sier daglig leder Bjørn Inge Neergaard.
Som mekanisk verksted er Tigmek utsatt i et svært konkurranseutsatt marked, og selv om bedriften gjør det godt for tiden må de hele tiden «følge med i timen» og gjøre seg attraktiv i et globalt marked.
Store og kjente kunder
Og at de har klart dette vitner den store kundelista om: De siste 15 år har de blant annet blitt samarbeidspartnere med Shell, Okea, Equinor, Aker, Subsea7, FMC, Ashtead og Holmek, for å nevne noen.
Investerer for framtiden: Tigmek investerer i ny teknologi for å kunne tiltrekke seg framtiden arbeidskraft - de unge. Foto: Tigmek
En av de største utfordringene for bedriften er å kunne tiltrekke seg kompentent arbeidskraft, i tillegg til å bli ennå mer effektiv.
- Derfor må vi investere i teknologi og skape et godt arbeidsmiljø, så folk trives når de går på jobb, sier den daglige lederen videre. Han sier at det er ungdommen som er framtiden for samfunnet og bedriften. Og som mange andre innen mekanisk industri sliter også Tigmek med å skaffe kvalifisert arbeidskraft.
Rekordår
2022 ble et svært godt år for bedriften med 23 ansatte. Det ble omsetningrekord på mer enn 38 millioner kroner, og ordreinngangen er for tiden så solid at denne rekorden trolig blir slått inneværende år.
Og hva skyldes så denne suksessen? Jo, langvarige samarbeid med store kunder og at de lett kan snu seg rundt og levere løsninger raskt. Det være seg stål, aluminium, rustfri titan, og alle slags komponenter innen sveising, sammenstilling og maskinering.
Kilde: Tidens Krav