23948sdkhjf

ABB vinner kontrakt på Kollsness verdt 50 millioner kroner

ABB inngår avtale med BKK Nett om leveranser til utvidelsen av Kollsnes transformatorstasjon, som skal sikre miljøvennlig strømforsyning til olje- og gassvirksomhet til sjøs og på land.
- Dette er en viktig kontrakt for ABB, ikke minst fordi det er en avtale hvor vår kraftvirksomhet har samarbeidet tett med vår olje- og gassenhet for å sikre den best mulige løsningen for kunden, sier direktør for ABBs divisjon Power Systems i Norge, Bjarte Pedersen.

ABB skal utvide et 300 kV (kilovolt) enfase gassisolert bryteranlegg (GIS) i transformatorstasjonen, slik at det får tilstrekkelig kapasitet til å forsyne offshoreinstallasjonene på Martin Linge-feltet med miljøvennlig strøm fra land. I leveransen inngår to nye kabelfelt, ett nytt reaktorfelt og en koplingsbryter, samt utvidelse av kontrollanlegget. Anlegget, som ABB opprinnelig leverte i 1996, ble utvidet i 2008, samtidig som kontrollanlegget ble oppgradert.

Økt kapasitet ved Kollsnes transformatorstasjon i Øygarden utenfor Bergen gjør det mulig å forsyne landanlegget på Kollsnes og de fremtidige offshoreinstallasjonene på Martin Linge-feltet med pålitelig og miljøvennlig strøm fra det norske kraftnettet. Transformatorstasjonen er også forberedt for tilkobling til en fremtidig forsyning fra Mongstad. Avtalen med BKK ble signert i andre kvartal 2013 og vil ha en verdi på om lag 50 millioner kroner, Prosjektet skal fullføres i løpet av 2014.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094