23948sdkhjf

TTS Group øker omsetningen

Kvartalsrapporten viser overskudd og økt omsetning
Kvartals- og halvårstall for TTS Group

Omsetningen for kvartalet var 758 millioner kroner. Økningen sammenlignet med 2. kvartal 2012 relaterer seg til Neuenfelder Maschinenfabrik som ble kjøpt i august 2012, men også knyttet til generelt økt aktivitet, viser kvartalsrapporten.

Endring i Joint Venture strukturen medfører en reduksjon av omsetning på ca. 81 millioner kroner i kvartalet sammenlignet med 2. kvartal 2012. Justert for disse elementene økte omsetningen for TTS med ca. 30 % sammenlignet med 2.kvartal 2012.

EBITDA for kvartalet var 35 millioner kroner. Dagbøter ved for sen levering og feilkalkulasjon på offshore prosjekter samt lavere inntjening i Joint Venture selskapene ble oppveid av økt inntjening i de fleste andre selskaper i konsernet.

Ordreinngangen for kvartalet var 755 millioner kroner hvor de viktigste ordrene
knyttet seg til offshore kraner, bilskip og «shiplift».

Halvårstall
Omsetningen i første halvår økte med om lag 38 %.

EBITDA for først halvår 2013 var på 60 millioner kroner, ned 25 millioner sammenlignet
med første halvår 2012.

Ordreinngangen i første halvår 2013 var ca. 10 % høyere enn på samme tid i
fjor hvor et svakere marked for dekksutstyr har blitt mer enn oppveid av
høyere aktivitet innen offshore kraner og «shiplift».

Ordrereserven ved utgangen 2. kvartal 2013 var 2 376 millioner kroner, en reduksjon
på 493 millioner kroner sammenlignet med i fjor. Nedgangen er relatert til dekksutstyr i
Marine divisjonen.

Offshore markedet er fortsatt godt med en rekke muligheter. Både marine og port markedet er i bedring, og kontrahering av nye skip økte med ca. 20 % i første halvår sammenlignet med samme periode i fjor.

Markedsutsikter
Aktiviteten i markedet for TTS har bedret seg i løpet av 2. kvartal 2013 og det er generelt flere anbud nå enn det selskapet har sett de siste 2 årene. Innen marine segmentet er markedet for spesialfartøy generelt bra, mens markedet for handelsskip er i bedring.

Markedet for utstyr til offshore fartøy er godt, mens markedet for tungløft kraner fortsatt er svakt. Den høye aktivitet innen rigg fortsetter med flere større prosjekter under vurdering.

For Port & Logistics divisjonen har markedet bedret seg noe med generelt økt aktivitet i dette markedet. Likevel preges markedet av at investeringsbeslutninger tar lang tid eller utsettes slik at forutsigbarheten på kort sikt er begrenset.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094