23948sdkhjf

Eks LKAB-topp inn i styre Rana Grubers styre

Blant de fire nye som ble valgt inn i Rana Grubers nye styre finner vi tidligere konsernsjef i det svenske gruveselskapet LKAB, Lars-Eric Aaro.

Aaro har hatt en rekke ulike stillinger i LKAB, i tillegg til også å ha hatt flere toppstillinger i gruveselskapet Boliden.

Svensken har altså vært konsernsjef i LKAB

Nå er han valgt inn i styret til Rana Gruber, melder selskapet i en pressemelding.

Styret

I tillegg til Aaro sitter styreleder Morten Støver, ansatterepresentant Silje Johansen, Frode Nilsen, Ragnhild, Wiborg, Hilde Rolandsen, Anre Nordahl Carlsen, Simon Matthew Collins, Johan Hovind, Lasse Strøm og Henriette Pedersen i det nye styret.

- At Rana Grubers styre nå inkluderer en av Europas mest utmerkede gruveledere (Lars-Eric Aaro) er både bemerkelsesverdig og herlig. Det må bety at vi har gjort mye riktig, sier administrerende direktør i Rana Gruber, Gunnar Moe.

Til det europeiske markedet

Rana Gruber driver jernmalmgruvedrift og mineralforedling for å gi jernmalmkonsentrater og spesialiserte produkter. Produktene er basert på naturlige mineralressurser, som er oppgradert og skreddersydd for bruk i flere bransjer uten bruk av kjemikalier. All Rana Grubers produksjon eksporteres, hovedsakelig til europeiske kjøpere.

Rana Gruber har rundt 370 ansatte og en årlig produksjonskapasitet på 1,8 millioner tonn jernmalmkonsentrater bestående av hematitt og magnetitt. I tillegg handles spesialiserte produkter under flaggskipsmerket Colorana.

444 millioner tonn jernmalm

Rana Gruber kontrollerer fem jernmalmforekomster i Dunderlanddalen i Norge. Totalt opererer Rana Gruber på mer enn 23 000 000 m2 (5 700 dekar) som selskapet har mineralrettigheter til. Selskapet besitter en enorm ressursbase bestående av 444 millioner tonn jernmalm, som forventes å sikre produksjon i flere tiår. Hovedkontoret ligger i Mo i Rana – en førsteklasses beliggenhet i hjertet av Norge.

Rana Gruber har blant industriens laveste karbonutslipp, og har som mål å bli verdens første karbonfrie jernmalmgruve innen utgangen av 2025.

Kilde: Rana Gruber

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078