23948sdkhjf

Det Norske Veritas blir del av verdens største klassifikasjonsselskap

Fusjonen mellom Det Norske Veritas og Germanischer Lloyd er nå formelt godkjent. Det nye selskapet – DNV GL – er operativt fra og med i dag.
Konkurransetilsynene i Sør-Korea, USA, EU og Kina har nå godkjent fusjonen av de to selskapene. Det nye selskapet, som blir registrert under navnet DNV GL Group, vil ha 17 000 ansatte fordelt på 300 kontorer i 100 land. Omlag 2700 vil være ansatt i Norge. Omsetningen vil være 20 milliarder kroner per år. Hovedkontoret forblir på Høvik utenfor Oslo.

DNV GL blir verdens største klassifikasjonsselskap for skip og offshore-konstruksjoner, samt en ledende leverandør av verifikasjon- og risikostyringstjenester for olje- og gassindustrien, et ledende selskap innen vindkraft, og innen overføring og distribusjon av kraft. DNV GL blir også ett av verdens største sertifiseringsselskaper.

- Jeg er stolt av å kunne fortelle at fusjonen nå er godkjent av konkurransemyndighetene i alle de fire juridiske områdene vi søkte. Selskapene som nå slår seg sammen representerer ledende markedsposisjoner, de er komplementære og de er begge anerkjent for sin tekniske kompetanse, kvalitet og integritet, sier Henrik O. Madsen, konsernsjef i DNV GL.

Tar virksomheten til et nytt nivå
Madsen forteller at denne første fusjonen mellom to klasseselskaper vil ha stor betydning for industrien.

- DNV GL vil kunne tilby et bredere spekter av produkter og tjenester. Vi har ekspertise som vil kunne gå i dybden og i bredden, og vi har et tett, globalt stasjonsnettverk som ingen i denne bransjen kan måle seg med. Det er også viktig å understreke at det er bred enighet for at det fusjonerte selskapet skal fortsette å investere betydelig i forsking og innovasjon.
Fremmer sikkerhet og bærekraft

Det stadig mer komplekse risikobildet selskaper i dag må håndtere vil drive etterspørselen etter DNV GLs tjenester innen teknologi og risikostyring.

- Selskaper møter store krav om ansvarlighet og det er null-toleranse for ulykker og hendelser. Jeg har stor tro på at DNV GL vil være i en sterk posisjon til å bistå våre kunder med å møte deres utfordringer og hjelpe dem med å oppnå sikker og bærekraftig virksomhet, understreker Madsen.

Behov for uavhengig ekspertise
Selskaper i alle deler av verden har blitt stadig bedre på sikkerhet og miljø, men Madsen mener det fremdeles er rom for forbedringer.

- Standardene som industrien følger blir stadig bedre, men markedets internasjonale regelverk er ikke alltid gode nok. Det er et behov for sterke, uavhengige institusjoner som kan stå for mer åpenhet, konsistens og effektivitet, og ytterligere styrke utviklingen av standarder og regler. Vi vil ha kvalifiserte meninger om tekniske løsninger og operasjonelle forhold til det beste for våre kunder og samfunnet forøvrig, sier Madsen.

Ett selskap
Det siste halvåret har vært preget av integrasjonsplanlegging for å få det nye selskapet blir klart til å operere som ett selskap fra og med i morgen. Dette betyr at tidligere kunder av DNV og GL vil nyte godt av et bredere tjenestetilbud, men man beholder sine respektive kontaktpersoner mens integrasjonsprosessen fullføres. Alle sertifikater og godkjenninger fra DNV og GL vil gjelde ut sin gyldighetstid. I tiden fremover vil integrasjonsprosessen fortsette med sikte på å oppnå et fullstendig integrert selskap.

Global påvirkning
- Vi ser frem til å tilby det beste av våre respektive organisasjoner til våre kunder over hele verden. Gjennom våre tjenester vil vi kunne ha en global påvirkning for en sikrere, smartere og grønnere framtid, konkluderer Henrik O. Madsen i en melding.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078