23948sdkhjf

Dokka Fasteners trenger flere fagarbeidere

Og det gjør ammunisjonsprodusenten Nammo også. Men samtidig foreslår fylkeskommunen å redusere antall yrkesfagplasser i regionen.

I løpet av noen år vil Nammo ha behov for 700 nye arbeidstakere som skal blant annet skal produsere ammunisjon til Ukraina

Bekymring

– Vi ser med bekymring på nedbygging av yrkesfagplasser lokalt på Dokka og konsekvensene det vil kunne ha for regionen, sier kommunikasjonsdirektør Fredrik Tangerass i Nammo til NRK.

Innlandet fylkeskommune har nemlig foreslått å kutte yrkesfagplasser i regionen. Forslaget innebærer blant annet at hele Dokka videregående skole kan bli lagt ned.

En av Nammos underleverandører er Dokka Fasteners. Bedriften produserer hylsene til granatene som Nammo lager, og bedriften er helt avhening av lokal rekruttering når lærlingplasser tilbys.

Vil være kritisk 

– Dette er veldig kritisk for oss. Vi øker betydelig i antall ansatte og jeg kan ikke utelukke at vi må flagge ut ytterligere hvis vi ikke kan få tak i ressursene vi trenger lokalt, sier André Klaseie, direktør ved Dokka Fasteners til NRK.

Dokka Fasteners flagget ut deler av produksjonen i 2022 til Litauen.

Kilde: NRK

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109