Milepæl for avansert kabelinstallasjon
Den store blokkseremonien ble feiret 10. september i CRIST, Polen.
Representanter fra eieren, skipsbyggere, skipsdesignere og andre partnerselskaper deltok på seremonien. Designet er et samarbeid som trekker på den samlede ekspertisen til Nexans, Skipsteknisk, Ulstein Verft og NOV, alle ledere innen design, konstruksjon, levering eller drift av denne typen avanserte installasjonsfartøy.
Elektrifisere verden
-Den store blokkseremonien for «Nexans Electra» bringer oss nærmere enn noen gang til å nå målet vårt om å elektrifisere verden på en bærekraftig måte. Vi ser fremover i forventning på dagen da Electra er i vannet, og leverer kabler som driver energiomstillingen fremover, sier Pascal Radue, EVP for Nexans Generation and Transmission Business Group.
Lars Lühr Olsen, administrerende direktør i Ulstein Verft legger til at fartøyet er godt forberedt for å installere komplekse kabelforbindelser under vanskelige værforhold over hele verden.
-Ulstein Verft vil ta seg av den endelige utrustningen, igangkjøringen og testingen før fartøyets levering i 2026. Vi er godt forberedt og ivrige etter å fullføre dette nybyggprosjektet for Nexans, sier han.
Global energivirksomhet
«Nexans Electra» representerer et betydelig fremskritt innen fornybar offshore og viser over et århundre med Nexans erfaring innen sjøkabelinstallasjon, og fremmer kabelinstallasjon når det gjelder kapasitet og kapasitet.
Basert på et ST-297 CLV-design av Skipsteknisk, er fartøyet en oppdatert versjon av søsterfartøyet «Nexans Aurora», levert i 2021. Det er spesialdesignet for å transportere og legge høyspent undervannskabler, inkludert kabelbunter, gjenvinning og reparasjon.
Dette banebrytende DP3-kabelleggingsfartøyet har en delt dreieskive på dekk som kan holde opptil 10 000 tonn kabel, en platespiller under dekk med en kabelkapasitet på 3500 tonn, og en fiberoptisk tank som holder 450 tonn fiberkabel.
Fartøyet vil spille en viktig rolle i installasjonen av Nexans’ banebrytende HV-undersjøiske kabler, som sikrer forbindelser over hele verden. Dette inkluderer å koble havvindparker til nettet og skape kraftforbindelser mellom øyer og fastlandet.
Kilde: Pressemelding fra Ulstein
KLIKK for alle artikler i Verft og fartøy.