23948sdkhjf

Batterifabrikken Hreinn er konkurs

Og det før fabrikken er bygget i Fredrikstad.

Den opprinnelige planen var Hreinn skulle etablerere seg i Viken Park, men allerede for noen uker siden kom meldingen om at det likevel ikke kunne bli noe av.

Nå går det fram av Brønnøysundregistrene at batteriselskapet er konkurs.

- Svært skuffende

– Det er forferdelig skuffende. For dette har vi holdt på med i over tre år, og vi har fått til en god avtale med en partner fra Kina, sier styreleder i Hreinn, Kjetil Lund, til NRK.

Planen var at fabrikken skulle gi 500 nye arbeidsplasser for Plankeby-regionen. Men nå ser det ut til at dette ikke blir noe av. Dette til tross for at Fredrikstad kommune bidro med nærmere tre mililoner kroner fra sitt næringsfond.

– Vi har faktisk tro på prosjektet, men uten å ha den nødvendige arbeidskapitalen, så klarer vi ikke å bygge den organisasjonen som er nødvendig for å jobbe med dette her, fortsetter Lund, og legger til at de ikke klarer å gjøre opp for utestående fordringer.

Gjeld på 2,9 millioner

Søndre Østfold tingrett opplyser at selskapet har en gjeld på 2,9 millioner kroner. Bedriften har for tiden ingen ansatte. Bedriften har ingen ansatte.

Bostyrer er advokat Håkon Sverre Weel Sannrud. Han opplyser til NRK at boet er ganske enkelt, og sier at det «er en batterifabrikk uten fabrikk».

- De har hatt noen inntekter – primært gjennom offentlig støtte, men pengene er stort sett brukt opp, så kassa er tom, sier han.

Viken Park

Sammen med Vow Green Metals/Carbon Centric og Østfold avfallssortering, skulle Hreinn etablere batterifabrikk i Viken Park. Det har siden planene om industriparken ble gjort kjent, avdekket at det er et stort naturområde som nå blir borte og berørt.

Kilde: NRK

KLIKK for alle artikler i Konkurser nedbemanning permitteringer.

Kommenter artikkelen (1)
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078