23948sdkhjf

Nexans støtter europeisk havvindvekst

Og det gjør det franske selskapet ved å sette av 90 millioner euro til vekst innen havvindsegmentet.

Nexans produserer undersjøiske kraftkabler. 

Nå har selskapet, som også har avdelinger i Norge, investert på 90 millioner euro for å bygge nye og oppgradere eksisterende anlegg for å støtte veksten av havvind i Europa.

Ferdigstilles i 2026

Investeringen starter i 2025 og løper ut 2026 når arbeidet er planlagt ferdigstilt.

Finansieringen vil støtte byggingen av et nytt 53-meters tårn for isolasjon av landkabler ved Nexans' anlegg i Charleroi, Belgia, og vil gi mulighet for produksjon av 3000 kvadratmeter 525 kV HVDC landkabler som er nødvendig for å støtte TenneTs tre nettforbindelsesprosjekter, BalWin 3, LanWin 4 og LanWin 2 under rammeavtalen som ble signert i fjor.

Investeringen vil også inkludere oppgraderinger av kabelproduksjonsprosessen som en ny strandingslinje, et avgassingssystem spesielt designet for HVDC-kabler, og en ny aluminiumstrekklinje for å øke selskapets volum av aluminiumtrådproduksjon.

Flere anlegg vil få et løft

Mens størstedelen av investeringene vil bli rettet mot å oppgradere produksjonsanlegget i Charleroi, vil Nexans' andre anlegg også få et løft, sa selskapet, inkludert et nytt HVDC-laboratorium med en hall spesielt bygget for 525 kV HVDC-testing ved Calais-anlegget i Frankrike, og en ny injeksjonspresse ved firmaets krafttilbehørsanlegg i samarbeid med team i Erembodegem, Belgia.

Charleroi-anlegget vil også koble seg til La Sambre-kanalen, noe som skal tillate Nexans å redusere CO2-utslipp fra transport med 85 %t. Byen Charleroi har allerede startet et prosjekt for å etablere en multimodal transportplattform i dette området, sa selskapet.

En gamechanger

- Muligheten til å produsere landkabler opp til 525kV er en gamechanger som vil gjøre oss i stand til å drive overgangen fremover i årene som kommer. Vi ser frem til å fullføre denne kritiske oppgraderingen i infrastrukturen vår for å holde tritt med den stadig økende etterspørselen etter elektrisitet globalt, sier Pascal Radue, EVP for Nexans’ Generation and Transmission Business Group.

Kilde: Offshore-energy.biz

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.268