23948sdkhjf

Arbeidslulykker hos Nexans gir millionbot

Det har vært flere arbeidsulykker hos Nexans. Nå har kabelprodusenten fått et gebyr på 1,8 millioner kroner for ulykkene.

Arbeidstilsynet mener at det har vært mangelfull ledelse, manglende kartlegging av risiko og manglende prosedyre tilgjengelig i forkant av arbeidsoperasjonene, og at dette har ført til flere arbeidsulykker hos Nexans.

Alvorlig

Videre ser tilsynet svært alvorlig på at det systematiske HMS-arbeidet har vært brutt, og at Nexans ikke har tatt nok lærdom av tidligere arbeidsulykker.

Gebyret på 1,8 millioner kroner kommer etter flere gjentatte bekymringsmeldinger fra både Arbeidstilsynet og politiet, skriver Halden Arbeiderblad (HA).

Ifølge avisa har Nexans akseptert gebyret og understreket at HMS har høyeste prioritet hos dem.

Arbeidstilsynet lister opp en rekke hendelser ved Nexans anlegg i Halden som har ført til ulike arbeidsulykker.

«I disse sakene sørget ikke virksomheten for at arbeidsoperasjonene ble planlagt og risikovurdert på en tilstrekkelig god måte. Dette medførte at farene ved arbeidsoperasjonene ikke ble identifisert slik at tilstrekkelige tiltak kunne iverksettes. Dette er alvorlig», heter det i et skriv fra tilsynet.

Ikke tatt lærdom

Etaten synes videre er det alvorlig at Nexans ikke har tatt lærdom av tidligere arbeidsulykker, og at dette øker alvorlighetsgraden.

Nexans sier på sin side at de tar HMS på alvor og overfor HA, uttaler Linda Nyegaard, HR Manager på Nexans, at sikkerhet for deres ansatte har høyeste prioritet, og de jobber kontinuerlig for å forebygge arbeidsulykker.

Nok en ulykke i sommer

Hun kan også tillegge at det har vært en ulykke etter at Arbeidstilsynet har ilagt gebyret. Den skjedde i sommer da en ansatt fikk en finger i klem. Både han, og de andre som har vært utsatt for arbeidsulykkene, er tilbake i jobb.

Kilde: Halden Arbeiderblad

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079