23948sdkhjf

Konkurrent tar over Metacon

For et par uker siden ble det kjent at Metacon skulle legge ned sin stålfabrikk i Rakkestad. Nå har konkurrenten tatt over driften.

Det betyr at 22 ansatte er sikret videre arbeid med de kan best.

Det er konkurrenten Ipoa AS som nå tar over driften av fabrikken, og alle produksjonsarbeiderne er nå tilbudt å beholde arbeidsplassene sine, skriver Rakkestad Avis (RA).

Har 150 ansatte

Ipoa har hovedkontor i Råde med to produksjonslokaler. Stålbedriften har om lag 150 ansatte, og har opplevd stor vekst siden oppstarten for 13 år siden.

Nå får de 22 nye kolleger med på laget.

Markedsdirektør Kjetil Hustad ved Ipoa sier at de kjenner Metacon godt og vet hva de står for.

- Det å ta over stålproduksjonen etter Metacon passer oss veldig bra med tanke på den veksten vi opplever, og den veksten vi forventer å få framover, sier markedsdirektøren til lokalavisa.

Sterk vekst for Ipoa

Han legger til at bedriften har vokst årlig med 30 prosent siden oppstarten, og at 2024 ser ut til å ende opp med en økning på 40 prosent.

- Hver dag kjører to fulle lastebiler med stål ut av fabrikken vår i Råde, forteller Hustad.

Selskapet ser på oppkjøpet av produksjonen i Rakkestad som et ledd i å ta selskapet enda et skritt videre, men ingen av partene ønsker å oppgi prisen for overtakelsen.

Glad for overtakelsen

Daglig leder i Metacon, Tony Øvrevik, sier at de kom raskt i kontakt med Ipoa, og at han er svært glad for at de nå viderefører driften av Metacon videre.

Kilde: Rakkestad Avis

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078