23948sdkhjf

Celsa Nordic kan bli solgt til Emiratene

I dag eies den internasjonale virksomheten i Celsa-konsernet av spanjoler. Men nå settes det fart i ryktene om at et salg kan bli en realitet.

Ifølge den spanske avisa El Economista, er de nåværende spanske eierne blitt kontaktet av stålselskapet Emirates Steel – som nå forkortes EM Steel – om et mulig oppkjøp av Celsas internasjonale virksomet. 

Mo i Rana

Dette vil i så fall omfatte Celsa Nordic i Mo i Rana, skriver Rana Blad. Også datterselskaper i Polen og Storbritannia vil kunne bli solgt.

Rana Blad har tidligere meldt at de nåværende eierne av Celsa-konsernet, kreditorene etter konkursen i det spanske familieselskapet, vil selge den internasjonale delen av selskapet.

EM Steel er i sin helhet eid av det statlige fondet Abu Dhabi Developmental Holding Company, som holder til i Abu Dhabi i De forente arabiske emirater, og er regnet som et av verdens 10 største investeringsfond.

Spansk oppkjøper

Rana Blad skriver videre at den spanske avisa opplyser at et salg av den Celsas internasjonale del er ventet å skje før før en spansk oppkjøper vil ta over den spanske delen av selskapet - som skal driftes videre i tråd med avtalen inngått med den spanske staten.

Kilde: Rana Blad

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078