23948sdkhjf

Positiv utvikling for Jotun

Jotun leverer gode resultater for de to første tertialene i 2024. Selskapet forventer fortsatt lønnsom vekst, men i et roligere tempo enn tidligere.

Jotun holdt god fart gjennom årets åtte første måneder. Malingsprodusenten oppnådde samlede driftsinntekter på 22 573 millioner kroner. 

Driftsresultatet endte på 4 865 millioner kroner, hvilket er høyere enn noen gang.

Økt prispress

- Vi ser økende prispress i markedet for beskyttende malinger og svakere vekst enn normalt i den dekorative virksomheten vår. Likevel er marginene høye, og vi styrer mot nok et sterkt år for Jotun, sier konsernsjef Morten Fon.

Basert på veksten i 2024 så langt tar Jotun markedsandeler. Omsetning og resultat øker på tvers av alle virksomhetsområder og geografiske regioner.

Veksten har sin pris

Volumvekst, høyere gjennomsnittlige salgspriser og lavere råvarekostnader bidrar til den positive utviklingen. Veksten har imidlertid en pris.

- Vi har økende kostnader innenfor drift, salg og markedsføring – strengt tatt på alle områder. Kostnadsveksten er nå høyere enn salgsveksten, sier Fon.

Fremover vil Jotun gi kostnadskontroll ekstra oppmerksomhet. I tillegg vil selskapet fortsette å følge den geopolitiske situasjonen tett.

Store spenninger i verden

- Jotun er lokalisert overalt og vi møter store spenninger og usikkerheter i en rekke markeder. Vi er godt posisjonert for videre lønnsom vekst, men forventer en lavere veksttakt enn i foregående tertialer, sier Fon.

Selskapet står fast ved sin langsiktige vekststrategi og investeringsplaner.

Finansielle nøkkeltall:

(Mill. kr)

T1+T2/2024

T1+T2/2023

Endring

Driftsinntekter

22 574

21 589

5 %

Driftsresultat

4 865

4 754

2 %

Resultat før skatt

4 209

4 355

-3 %

Kilde: Pressemelding fra Jotun

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063