23948sdkhjf

Aker Solutions sikrer Troll Fase 3 fase II modifikasjonskontrakt for toppside

Aker Solutions har blitt tildelt en betydelig EPCIC-kontrakt av Equinor for å klargjøre toppen av Troll A for å akselerere produksjonen fra Troll West gassreservoaret.

Aker Solutions definerer en betydelig kontrakt til mellom 0,5 og 1,5 milliarder kroner.

Troll-feltet ligger i Nordsjøen, 80 km nordvest for Bergen, og er Norges største gassprodusent, og dekker 10 prosent av Europas totale gassbehov.

Gasshette

Troll Fase 3 innebærer å produsere gasshetten som ligger over oljekolonnen i Troll Vest, samtidig som produksjonen av olje fortsetter. Den produserte gassen går til Troll A og videre i eksisterende infrastruktur.

Omfanget inkluderer prosjektering, innkjøp, konstruksjon, installasjon og idriftsettelse (EPCIC) for modifikasjoner på overflaten. Formålet er å klargjøre Troll A-plattformen for mottak og prosessering av gass fra åtte nye brønner ved Troll Vest.

Første fase ferdig i 2021

Første trinn i denne utbyggingen ble fullført i 2021 med en ny modul på Troll A-plattformen for å motta og behandle gass fra Troll Vest-feltet. Aker Solutions fullførte Troll A toppsidemodifikasjonen og leverte undervannssystemene for feltutbyggingen i trinn I.

-Vi er glade for å fortsette å følge den betydelige utviklingen av det gigantiske Troll-feltet og gå videre med neste trinn i Troll fase 3. Inngående kjennskap til Troll A, utstyret på enheten og modifikasjonene som ble gjort i den første fasen er avgjørende, og gir et sterkt grunnlag for å gjennomføre dette nye trinnet, sier Paal Eikeseth, konserndirektør og leder for Aker Solutions' Life Cycle-segment.

Hovedansvar

Aker Solutions har også fått i oppdrag å klargjøre og installere utstyr for opprydding av de første brønnvæskene under oppstart av brønnene.

- Vi vil ha hovedansvaret for grensesnittene mellom entreprenører i dette prosjektet og vil utnytte vår erfaring som integratorer i komplekse energiprosjekter, med fokus på å levere høyverdi og optimaliserte løsninger. Vi er beæret over å være en pålitelig entreprenør og ser frem til å fortsette det nære samarbeidet med Equinor om Troll, sier Eikeseth videre.

Flere Aker Solutions-kontorer vil bli engasjert i prosjekteringsfasen. Prosjektledelse, detaljprosjektering, innkjøp og butikkteknikk utføres av Aker Solutions` Stavanger-kontor med støtte fra Bergen og Mumbai. Bygging og prefabrikasjon vil bli utført ved selskapets verft i Egersund. I tillegg er OneSubsea, som Aker Solutions eier 20 prosent av, tidligere kontrahert for subsea produksjonssystemet for dette prosjektet.

Starter umiddelbart

Kontrakten starter umiddelbart og er planlagt ferdigstilt i slutten av 2027.

Kontrakten vil bli bokført i Life Cycle-segmentet som ordreinngang for tredje kvartal 2024.

Kilde: Pressemelding fra Aker Solutions

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093