23948sdkhjf

Westcon Løfteteknikk har løftet seg fram til suksess

Det startet i en garasje for mer enn 30 år siden med tre ansatte. I dag har Westcon Løfteteknikk nærmere 160 ansatte.

Westcon Løfteteknikk opplever en rivende utvikling, der veksten de senere årene har vært ganske formidabel.

I år vil omsetningen ende på om lag 350 millioner kroner. I fjor var omsetningen på 307 millioner kroner.

Totalleverandør

- Vi er blitt en totalleverandør innen vårt fagfelt, og har inngått flere rammeavtaler med de store aktørene, sier salgsingeniør Tommy Nilsen. Han legger til at aktiviteten i selskapet er økende, og at det er olje og gass, offshore og onshore vind samt kraft industrien som står for den største økningen i selskapet.

Westcon Løfteteknikk, er en del av Westcon-group, og produserer selv løfteutstyr via sitt selskap Gleipnir. I tillegg har selskapet agentur-avtaler fra produsenter i Europa samt importør fra Kina på stropper etc.

- Vi har en rekke underleverandører fra eks. Nederland, Tyskland, UK, Danmark, men også Polen, osv. Avdelingen i Polen (Gleipnir) eier vi selv. Den har fabrikasjonsfasiliteter, og også egne ansatte på engineering, design og mekanisk der vi får laget utstyr til kundeprosjekter blant annet. Store kraner får vi levert fra Protea i Polen.

Nye oppkjøp

Han har et sterkt ønske om å vokse videre, og sier at bedriften er i startfasen med å etablere seg innen oppdrettsnæringen og offshore vind, to segmenter som de har stor tro på i framtiden.

Pr i dag utgjør olje og gass mer enn 80 prosent av omsetningen.

Nilsen sier at et strategisk oppkjøp er på gang, og at det kan komme flere oppkjøp de nærmeste årene.

- Vi ønsker å vokse mest organisk, men ønsker oss samtidig innpass til ulike nisjer, og da kan man ikke se bort i fra at oppkjøp kan være aktuelt, sier han.

Sertifisering

I tillegg til å levere kraner og annet relatert løfteutstyr, er Westcon Løfteteknikk også en sentral aktør på sertifisering og en sakkyndig aktør i de bransjene de opererer.

Westcon Løftetenikk er sertifisert av DNV  i henhold til NS-EN ISO 9001:2015 som Løfteteknisk totalleverandør for onshore og offshore virksomhet innen design, konstruksjon, produksjon, sakkyndig virksomhet for inspeksjon, sertifisering, salg og utleie av løfteinnretninger og løfteredskaper samt løfteteknisk på boreutstyr.

Utleie

- Vi oppfatter oss som en totalleverandør, og driver også med utleie, som utgjør 60 millioner kroner av vår totale omsetning på 350 millioner. Det betyr at dette er en viktig del av det vi driver med, sier han.

Våre leverandører er eksperter innen kran, løfteteknikk og fallsikring, og produserer utstyr av høyeste kvalitet med god brukervennlighet.

Nært samarbeid med produsentene

- Vi arbeider i nært samarbeid med de enkelte produsentene, på den måten er vi med på å kvalitetssikre alle våre produkter. Som kunde kan du dra nytte av våre gunstige avtaler med bl.a. Protea, Kito Van Leusden, EMCE og Gleipnir blant annet. Vi er også norsk eneimportør av J.D. Neuhaus løfteutstyr, avslutter Tommy Nilsen.

Fakta om Westcon Løfteteknikk:

-Etablert i 1993
-Er i det en del av Westcon-gruppen med nærmere 160 ansatte, og en omsetning på 350 millioner kroner
-Har seks lokasjoner på Vestlandet i Norge: Haugesund (hvor hovedkontoret ligger), Førde, Florø, Bergen, Odda og Stavanger. I tillegg har selskapet eget selskap, Gleipnir som produserer løfteutstyr.

Westcon Løfteteknikk


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.658