Equinor vurderer å legge ned lab ved forskningsavdeling
Forskningsavdelingen det er snakk om ligger på Herøya i Telemark.
De tre andre avdelingene ligger i Bergen, Trondheim og Kårstø.
55 kan miste jobben
Ifølge Telemarksavisa (TA) er det 160 ansatte ved Equinors forskningsavdeling på Herøya, og 55 av disse er tilknyttet laboratoriefunskjonene. Det er disse nå som kan risikere å miste jobbene sine.
– Vi har fire lab- og testsentere i Norge, i Porsgrunn, Bergen, Trondheim og på Kårstø. Laboratoriene har historisk skapt betydelige verdier for selskapet. De siste årene har vi sett en overkapasitet og til dels overlappende aktivitet i test- og laboratoriefasilitetene våre, og vi forventer at dette vil fortsette, sier pressetalsperson Ola Morten Aanestad i Equinor, til TA.
Med dette som bakteppe skal det nå settes ned en arbeidsgruppe som skal vurdere to alternativ for veien videre. Det ene går ut på å beholde dagens struktur med fire lokasjoner. Det andre er å avvikle P-Laben i Porsgrunn.
Aanestead sier til avisa at det blir tatt en avgjørelse på dette i løpet av første halvår i år.
Arbeidsgruppe
– Vi er nå i ferd med å nedsette en arbeidsgruppe sammen med fagforeningene for å anbefale veien videre. Gruppen skal i utgangspunktet utrede på to alternativer, hvor et alternativ er å fortsette med dagens struktur og fire lokasjoner. Det andre alternativet er å vurdere en avvikling av P-Lab i Porsgrunn,
Aanestad sier videre at de er helt i startfasen av planleggingen, og at det ikke er avgjort hva som skal skje med hele forskningsavdelingen på Herøya.
Avisa skriver at det er blitt vedtatt å investere 130 millioner kroner på Herøya. Aanestad opplyser at disse midlene ikke er realisert ennå, da etterspørselen ikke var helt som ønsket.
Usikre på framtiden
Ansatte ved Equinors forskningsavdeling på Herøya er naturlig nok usikre på framtiden. Aanestad understreker at de ansattes representanter skal være i prosjektgruppa som skal se videre på strukturen for avdelingene.
Fredag sist uke ble det holdt allmannamøte om situasjonen, og det betød at katta ble sluppet ut av sekken.
Konerntillitsvalgt i energiselskapet, Per Martin Labråten, sier at situasjonen er alvorlig for de ansatte ved forskningsavdelingen på Herøya.
– I ytterste konsekvens så kan en avdeling forsvinne. Skulle den forsvinne på Herøya så blir jeg jo bekymra for hva som vil skje med resten også, sier han avslutningsvis til TA.