Vår Energi etablerer samarbeid med NTNU
Vår Energi inngår avtale om støtte til studieemnet Eksperter i Team (EiT), hvor studenter utfordres på aktuelle problemområder fra samfunns- og arbeidsliv.
Det går fram av en pressemelding fra olje- og energiselskapet.
Direktør for læring og utvikling i Vår Energi, Astrid Huglen, understreker viktigheten av dialog og samarbeid mellom akademia og næringsliv.
Komplekse problemstillinger
- Avtalen bygger videre på et veletablert og godt samarbeid, og vi er svært glade for å få ta plass som aktiv medspiller i et av studieemnene ved NTNU. Våre arbeidsoppgaver og problemstillinger blir stadig mer komplekse, og morgendagens medarbeidere må i mye større grad ha evne til å samarbeide på tvers av fag og funksjoner. Eksperter i team er et kjempespennende og veldig relevant konsept, og vi ser fram til å bidra, sier hun.
EiT samler master- og profesjonsstudenter hovedsakelig fra fagområdene fysikk, geologi og petroleum ved NTNU. I tillegg til problemløsing, er målet å øke samarbeidskompetansen til den enkelte student.
Virtual Reality-landsby
Vår Energi deltar i Virtual Reality-landsbyen, som ledes av Førsteamanuensis Egil Tjåland ved Institutt for geovitenskap hos NTNU.
- VR-landsbyen er populær og tiltrekker seg svært dyktige studenter. Det er kjempefint å få Vår Energi med i landsbyen. Ingenting er mer inspirerende enn å jobbe med faktiske problemstillinger og i tillegg ha direktelinje til eksperter i næringslivet, uttaler Tjåland.
Lars-Erik Gustafsson jobber i Subsurface Excellence med digitale løsninger. Han mener samarbeidet mellom Vår Energi og NTNU er en døråpner og en vinn-vinn-situasjon. Han ser fram til å støtte studenter i arbeidet med problemstillingene.
Realitetsorientere studentene
-Samarbeidet gir oss en unik tilgang til flinke problemløsere, samtidig som vi får anledning til å realitetsorientere studentene litt. Jeg gleder meg til følge opp de nye gode ideene og løsningene jeg forventer av NTNU-studenter, kommenterer Gustafsson.
Deltakelse i Eksperter i team er obligatorisk og gir syv studiepoeng. Hvert år gjennomføres studieemnet av rundt 3 000 NTNU-studenter,heter det avslutningsvis i pressemeldingen.