23948sdkhjf

Outokumpu har fullført sin kjernekraft-studie

Den finske stålprodusenten Outokumpu har fullført en studie for utnyttelse av kjernefysisk teknologi.

Selskapet søker nå eksterne investorer for å fullføre prosjektet.

Stålprodusenten gjennomførte nylig en mulighetsstudie for å evaluere muligheten for å bygge en liten modulær reaktor (SMR) nær selskapets største rustfrie stålfabrikk i finske Tornio.

Vellykket studie

Studien er ifølge selskapet selv, vellykket fullført, og bekrefter prosjektets gjennomførbarhet uten vesentlige hindringer for å bygge en SMR. Outokumpu søker nå eksterne parter som vil være interessert i å investere i prosjektet og utvikle det videre uavhengig.

Mulighetsstudien inkluderte undersøkelse av mulige tekniske løsninger og lovgivningsmessige implikasjoner samt miljøpåvirkninger på det identifiserte stedet rundt Outokumpu Tornio-området i Finland.

Studien viste at tilstrekkelig teknisk beredskap innen SMR-reaktorteknologi eksisterer allerede i dag, og Tornio-regionen tilbyr ytterligere fordeler for et potensielt SMR-prosjekt som tilgjengeligheten av sjøkjølevann på grunn av kaldere klima. Videre er den finske atomlovgivningen under endringer som forventes å støtte utviklingsmuligheter for atomkraft i landet, skriver Steeltimes International.

- Støtter videreutviklingen av en reaktor

– Resultatene av mulighetsstudiene er svært positive og støtter videreutviklingen av et SMR-prosjekt. For Outokumpu er det å fullføre studien en demonstrasjon av interesse for å sikre at mulighetene som tilbys av ny atomteknologi blir utforsket. Selv om vi har tatt en strategisk beslutning om ikke å diversifisere virksomheten vår til energiproduksjon, ser vi frem til å overlevere prosjektet til en partner som er interessert i å fortsette prosjektet og investere i dette området, sier Stefan Erdmann, teknisk sjef i Outokumpu.

-Elektrisitet spiller en sentral rolle i Outokumpus strategi for avkarbonisering og å sikre økt og stabil forsyning har strategisk betydning. Elektrifisering av produksjonsprosesser for å kutte utslipp eller nye initiativer i CCUS krever alle økte mengder elektrisitet. Å delta i energiutviklingsprosjekter som SMR med en uttaksavtale er i vår interesse, og det gjør det videre mulig for andre CCUS-partnere å samlokalisere til Tornio-nettstedet vårt på grunn av den unike muligheten for alle partnere til å kombinere biogene avfallsstrømmer med karbonfri elektrisitet for å generere nye grønne produkter som biokjemikalier eller biodrivstoff, legger Erdmann til avslutningsvis.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.089