23948sdkhjf

Utvalg skal hjelpe norske verft ut av krisen

Norske verft taper mange kontrakter til Asia. Bransjen har derfor nedsatt et utvalg som skal se på hvordan de norske verftene kan hevde seg i konkurransen.
Situasjonen er alvorlig for norske verft, hvis ikke de vinner frem i anbudskonkurransen på byggingen av hoveddelene til Johan Sverdrup og andre kommende utbygginger på norsk sokkel.

Derfor har bransjen satt ned et utvalg som skal finne løsninger på problematikken.

Hjort-advokat Liv Monica Stubholt, som er med i utvalget på vegne av Kværner, sier til Stavanger Aftenblad:

- Oljeselskapene gir klare meldinger om at de har en utfordring med høye kostnader. Norske verft må ta dette på alvor om de skal vinne kontrakter på nybygging i Norge. Vi i arbeidsgruppen mener at norske verft kan være konkurransedyktige i tiden som kommer. Det er ikke for sent å gjøre noe, men bransjen må ta tak i utfordringene nå og styrke sin konkurranseevne. Konsekvensene om de ikke gjør det vil kunne bli store, og det er ganske alvorlig for hele norsk industri, sier Stubholt.

En skjebnetid
Forbundssekretær i Fellesforbundet Jørn Eggum mener sommeren og høsten 2014 vil bli utrolig viktig.

- Hvis norske verft ikke vinner frem i anbudskonkurransen på byggingen av hoveddelene til Johan Sverdrup og andre kommende utbygginger på norsk sokkel, så kan det i første omgang føre til permitteringer, etter hvert til oppsigelser, og på sikt vil det føre til at norske verft må se på hvordan de innretter seg i fremtiden. Hvis vi skal slutte å bygge nytt i Norge, så vil det merkes, sier Eggum til avisen.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094