23948sdkhjf

Norsk Hydro mest populær på Oslo Børs

Norsk Hydro vurderes å være klart best i Norge på finansiell kommunikasjon og Investor Relations-funksjoner.
Årets utgave av analysebyrået Regi sin studie IR Nordic Markets er nå avsluttet. Studien undersøker børsnoterte selskapers finansielle kommunikasjon og Investor Relations-funksjoner, og intervjuer finans- og aksjeanalytikere som avgir sin dom over de nordiske selskapene. Norsk Hydro ble årets vinner i Norge.

Norsk Hydro vurderes å være klart best i Norge på flere områder, herunder kvartals- og årsrapporter, nettside og kompetansen til deres IR-direktør Rikard Lindqvist.

Studien vurderer også de ulike selskapenes ledelse og deres åpenhet – både i hvilken grad de svarer godt på spørsmål, og hvor tydelige og åpne de er i sin kommunikasjon. Blant de norske selskapene som scoret best på åpenhet ble i år Golden Ocean Group.

På motsatt side av listen rangerer analytikerne at de er mest misfornøyde med åpenheten til blant andre Aker Solutions.

Den 16. utgaven av IR Nordic Markets er basert på 1.700 intervjuer med finans- og aksjeanalytikere verden over. Analytikere som overvåker selskaper notert på de nordiske børsene (Nasdaq i København, Helsingfors og Stockholm samt Oslo Børs), har i løpet av perioden august til oktober evaluert samlet sett 159 selskaper, hvorav 39 er norske.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109