23948sdkhjf

Nytt subsea-selskap i Haugesund

SubseaPartner overtar deler av Fugro Rues aktiviteter og en rammeavtale med Statoil
I november i fjor besluttet styret i det internasjonale konsernet Fugro å legge ned avdelingen Fugro Rue i Haugesund fra årsskiftet. Rett før jul besluttet ledelsen og de ansatte i Fugro Rue å stifte subsea-selskapet SubseaPartner med det formål å videreføre deler av Fugro Rues aktiviteter.

I går ble det inngått avtale mellom Fugro Rue og SubseaPartner om overtagelse av Fugro’s inshore dykkeaktivitet og kjøp av dykkerfartøyet Risøy med tilhørende operasjonelt utstyr. Selskapet overtar også Fugro’s leieavtale på Smedasundet Maritime senter på Risøy, skriver SubseaPartner i en melding.

Det er i tillegg gjort avtale mellom partene og Statoil om overdragelse av en rammeavtale som bl.a. omfatter inspeksjon og vedlikehold av ilandføring av gass på Kalstø. Planlegging av operasjonen for 2014 er allerede startet.

Forventet omsetting for selskapet første driftsår er ca. 40 millioner kroner.

SubseaPartner har ansatt tidligere salgs –og markedsdirektør i Fugro RUE, Bjørn Brunborg som daglig leder i selskapet.

- Det er positivt for ansatte, aksjonærer og Subsea-miljøet i regionen at vi kan videreføre deler av virksomheten fra Haugesund. Det er også positivt at vi kan sikre gjennomføring av vedlikeholdsarbeidet på Kalstø for Statoil i 2014 på en trygg og tilfredsstillende måte, uttaler Bjørn Brunborg.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.721