23948sdkhjf

Dansk selskap kjøper Norwegian Coating Technology

Danske Gardit AS overtar overflatebehandlings-virksomheten Norwegian Coating Technology AS
I morgen 30. april overtar danske Gardit AS aksjene i overflatebehandlingsvirksomheden Norwegian Coating Technology (NCT) som er Norges største aktør innenfor overflatebehandling av høyteknologiske produkter til olje-, gass-, forsvars-, romfarts- og landbasert industri.

I en pressemelding skriver Gardit at avtalen er inngått mellom NCT’s eier Align AS og Gardits morsselskap CG Holding A/S.

NCT beskjeftiger cirka 55 ansatte og har lokaler på Notodden, der det utføres sprøytemaling og galvanisk overflatebehandling av komponenter til subsea-industrien samt komponenter til forsvars-industrien (missiler og fly) samt romfarts-industrien (satellitter). Herutover har NCT en avdeling på Coast Center Base på Ågotnes, der det også utføres overflatebehandling av komponenter til subsea-industrien. NCT utfører overflatebehandling i henhold til kundekrav og de strengeste standarder, og dokumenterer dette i henhold til ISO 9001 og ISO 14001 sertifiseringer.

Ikke en del av kjernevirksomheten
- Overflatebehandling er ikke en del av Align-konsernets kjernevirksomhet, og derfor er vi glade for å selge virksomheten til en eier som har mange års erfaring innenfor denne bransje, uttaler Tor Hellestøl, COO Align AS.

- Med kjøpet av Norwegian Coating Technology får Gardit en sterkere posisjon på markedet for High Tech overflatebehandling, og vi håper på denne måten å kunne få del i dette segmentet i Danmark. Især forventer vi å kunne tilby danske kunder en rekke nye muligheter innenfor overflatebehandling av komponenter til subsea samt forsvars- og flyindustrien. Herutover forventer vi å kunne tilby Gardits mangeårige kompetanser innenfor overflatebehandling av bruer, tanker, kraftvarmeanlegg, offshore- og marinesektoren til kunder i Norge, uttaler Morten Lindholt, administrerende direktør i Gardit.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078