23948sdkhjf

Aker Solutions splittes opp i to selskaper

Aker Solutions vil splitte selskapet opp i to. Boreteknologi-delen skilles ut i et nytt selskap, mens undervanns-virksomheten blir igjen i Aker Solutions.
Endringene skal fremskynde prosessen med å effektivisere selskapet, der formålet er å redusere kostnadene og styrke de ulike virksomhetene i konsernet i en stadig mere konkurranseutsatt bransje, skriver Aker Solutions i en melding.

Forretningsområdene: Subsea, Umbilicals, Engineering and Maintenance, Modifications and Operations vil bli lagt sammen i et nytt selskap som fortsatt skal hete Aker Solutions.

Den andre delen av virksomheten: Drilling Technologies, Aker Oilfield Services and Process Systems skilles ut og får navnet: Akastor.

Splitten er planlagt å bli gjennomført ved utgangen av september i år.

- Det nye Aker Solutions vil bli et mere lean-basert og mere fokusert selskap som vil være i stand til å tilby kundene den unike og kost-effektive teknologi og design som er nødvendig for å lykkes, uttaler styreformann Øyvind Eriksen

Ny ledelse
Luis Araujo, regional president for Aker Solutions i Brasil, blir CEO for det nye Aker Solutions. Frank Ove Reite, som i dag er managing partner i Converto blir ny CEO i Akastor. Øyvind Eriksen fortsetter som styreformann i Aker Solutions.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078