23948sdkhjf

Xervo lanserer livbåter i SOLAS-versjon

Den danske livbåtprodusenten Xervo lanserer nå en SOLAS-versjon av deres populære livbåtserie Boat-In-A-Box.
SOLAS-båtene er utviklet i samarbeid med Maersk Drilling for å tilfredsstille standarden NORSOK R-002.

Lanseringen kommer i kjølvannet av OTC i Houston, hvor Xervo har hatt diskusjoner med interesserte selskaper som ønsker å dra nytte av den kunnskap som Xervo har opparbeidet i forbindelse med utviklingen av Boat-In-A-Box.

– Vi har utviklet vår virksomhet rundt en klar sikkerhetsfilosofi. Et enkelt sikkerhetsbrudd skal aldri føre til en farlig situasjon. På dette grunnlaget har vi hatt suksess og evne til å utvikle et livbåtsystem som er det sikreste på markedet. Vi går ikke på akkord med vår sikkerhetsfilosofi, men bruker våre erfaringer til å lage et system som lever opp til SOLAS-kravene, og mer enn det. På dette området opplevde vi stor interesse fra sentrale aktører på OTC i mai, sier CEO Esben Juul Sørensen i en melding fra Xervo.

Han sammenligner prosessen med utviklingsarbeidet innen bilindustrien.

– Store bilprodusenter som BMW og Audi utvikler teknologi av ypperste klasse, og lar utviklingsarbeidet smitte over på deres gatebiler. På samme måte kan vi benytte erfaringene fra vårt NORSOK-system for å lage et sikkert livbåtsystem med fantastisk sikkerhet til SOLAS-segmentet, sier Esben Juul Sørensen og utdyper:

– For oss handler det ikke om å lage et livbåtsystem som imøtekommer en rekke minimumsstandarder. Vi har en risikobasert tilnæring til designet av den enkelte oppgave. Slik kan sikre oss mot risiko i et gitt prosjekt og sette ønsket sikkerhetsnivå i samarbeid med kunden, sier han.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093