23948sdkhjf

Xervo og SH Group ruster opp i Norge

Livbåtselskapet etablerer ny forretningsvirksomhet med full verkstedkapasitet i Sandnes havn.
Mer enn 50 borerigger skal innen 2019 oppgraderes slik at sikkerhetsutstyret overholder nye standarder deriblant NORSOK R-002. Det har skapt ny aktivitet hos Xervo, som inntil videre er det eneste selskapet på markedet som har levert livbåtsystemer til oppjekkbare rigger etter de nye reglene. Derfor ruster Xervo nå kraftig opp i det norske markedet, skriver Xervo i en pressemelding.

Sammen med søsterselskapene Sepro Technology og SH Group etablerer man en ny forretningsvirksomhet med full verkstedkapasitet i Sandnes havn.

– Vi har i en periode vært ute etter å finne de best egnede fasiliteter for å kunne tilby vår service til våre norske kunder, samtidig som vi kunne utnytte synergien i konsernet fullt ut. Nå har vi funnet en lokalitet med verkstedsfasiliteter på 10.000 kvadratmeter, kai og full krandekning i hele området. Vi vil på den måten til fulle kunne dra fordel av kapasiteten i organisasjonen, slik at våre kunder får den best mulige service, sier Esben Juul Sørensen, som er CEO i Xervo.

Ny Norge-sjef
Livbåtsystemet Boat-In-A-Box er utviklet i samarbeid med olje- og gassindustrien for å gi medarbeidere til sjøs best mulig sikkerhet.

- Livbåtsystemet har blitt spesielt godt mottatt i det norske markedet. Med de kommende sikkerhetsoppgraderingene av eksisterende rigger i norsk sektor, har det også vært nødvendig å utvide bemanningen. Xervo har derfor ansatt Kent Vinkel som ny Norge-sjef. Han kommer fra stillingen som CEO i Gefion Nordic Engineering, skriver Xervo videre.

Kent Vinkel ser frem til å gå løs på de nye oppgavene.

– Det er ulike syn på NORSOK-reglene. På den ene siden vil man gjerne gi sine medarbeidere best mulig sikkerhet. På den andre siden kan det se ut som om reglementet gir vesentlige ekstrakostnader. Vi har fra starten utviklet produktet med NORSOK-standarden som utgangspunkt. Med SH Group som morselskap i ryggen har vi betydelig erfaring innenfor produktutvikling. Samtidig oppnår vi nødvendige effekter av storskala produksjon, som bidrar til å holde meget konkurransedyktige priser. Vi håper derfor at vi kan bidra konstruktivt i den kostnad-nytte-effekten som for øyeblikket diskuteres blant interessentene i oljeindustrien, sier Kent Vinkel.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078