23948sdkhjf

Xervo skal levere livbåter til CAT-J Mariner

Riggen blir den første utenfor norsk sektor som får livbåter med NORSOK R-002 standard.
Livbåtprodusenten Xervo kan for andre gang på få uker offentliggjøre en ordre på livbåter til en av verdens største offshorevirksomheter. Denne gang er det til riggen CAT-J Mariner til Noble Drilling, som skal bygges på Jurong Shipyard.

Dette blir dermed den første riggen utenfor norsk sektor som får livbåter som tilfredsstiller standarden NORSOK R-002, skriver selskapet i en pressemelding.

– Vi er stolte over den tillit som Jorung Shipyard og Noble Drilling har vist oss gjennom denne ordren. Det har vært viktig for oss at vi ikke bare leverer et ferdig kvalitetsprodukt ut fra en liste med spesifikasjoner i tett samarbeid med riggdesigneren Gusto i Nederland. Vi er også svært fornøyd med å kunne stille vår kunnskap og kompetanse til rådighet i prosessen, slik at løsningen ble riktig designet fra starten, sier Esben Juul Sørensen, CEO i Xervo.

Sikkerhet settes på dagsordenen
Med Boat-In-A-Box om bord blir CAT-J Mariner den første riggen som etter planen skal operere utenfor norsk sektor og som bygges for å overholde standarden NORSOK R-002. Det betegner Esben Juul Sørensen som litt av et gjennombrudd for sikkerheten til sjøs.

– Vår grunnleggende holdning er at medarbeiderne fortjener det best mulige utstyret, men vi vet også at parametere som økonomi og leveransesikkerhet har stor betydning. Derfor ser vi med stor tilfredshet på at kundene ut fra disse parametere nettopp velger våre produkter, slik at sikkerheten blir prioritert høyere på dagsordenen, sier Esben Juul Sørensen.

Sitter solid i markedet
Ordren betyr i følge Esben Juul Sørensen at Xervo fester grepet i dette markedet for livbåter.

– Vi har faktisk vunnet samtlige ordrer til nye oppjekkbare rigger som er bygd etter NORSOK-standardene. Rekken av prosjekter gir oss en økonomisk ballast og gjør oss i stand til å videreutvikle produktene. Slik kan vi fortsatt ha et konkurransedyktig produkt og leve opp til de kommende reglene fra Petroleumstilsynet i Norge, til nytte både for nåværende og fremtidige kunder, sier han.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063