Oljeservice-leverandører permitterer 350 ansatte
Som følge av oljestreiken hevder Norsk olje og gass at det ikke er nok arbeidsoppgaver til de ansatte. Industri Energi bestrider påstanden.
Streiken har vart i en uke, og Industri Energi har tatt ut om lag 300 medlemmer i streik i Schlumberger Norge, Baker Hughes Norge, Halliburton, Oceaneering og Oceaneering Asset Integrity.
Derfor permitterer bedriftene
Ifølge meldingen fra Norsk olje og gass har bedrifter som er rammet av streik ikke lenger arbeidsoppgaver til alle ansatte. Det er konsekvensen av at arbeidsoppgaver på installasjoner til havs stenges ned.
- Eksempelvis kan man si at når en rigg stenger ned sine boreaktiviteter, så er det ikke lenger behov for personell som gir teknisk støtte på denne riggen. Det vil heller ikke være behov for logistikkansvarlige for å sende ut verktøy og kjemikalier til og fra riggen, eller ansatte på verksted på land som driver med vedlikehold eller reparasjon av utstyr. Alle disse medarbeiderne som hver dag gjør en jobb for å holde en rigg i drift, har som følge av streiken ikke lenger arbeidsoppgaver, skriver Norsk olje og gass.
-Bedrifter får økonomiske tap som følge av at de må stenge ned sine operasjoner offshore. Den eneste måten å redusere det økonomiske tapet, er ved å midlertidig permittere ansatte i arbeidsstokken, heter det videre.
- Bedriftene har det allerede økonomisk utfordrende. Vi synes det er svært beklagelig at bedrifter og ansatte havner i en slik situasjon at arbeidsplasser settes i fare, sier Jan Hodneland som er forhandlingsleder i Norsk olje og gass.
Industri Energi bestrider argumenter
Ifølge Stavanger Aftenblad bestrider fagforeningen Industri energi argumentene til Norsk olje og gass. Fagforeningen mener at arbeidsgiverne bruker permitteringer for å legge press på de streikende, skriver Dagens Næringsliv.