23948sdkhjf

Redningsselskapet samler seg i nye Region Sør

1. mars ble Redningsselskapets distrikt 9 (Agder-fylkene) og distrikt 10 (Vestfold, Østfold og Telemark) underlagt ett felles regionkontor: RS Region Sør. Kim Bertheussen (30) fra Horten er ny regionleder.
– Vi tror sammenslåingen vil gi enda mer effektiv kostnadsbruk, samtidig som vi får en mer enhetlig ledelse og kan skape større synergier mellom fylkene. Redningsselskapet er både en operativ beredskapsorganisasjon og en humanitær organisasjon, der myndigheter, medlemmer, givere og frivillige bidrar med både penger og frivillig innsats. Dette stiller store krav til oss når det gjelder kostnadseffektivitet, integritet og hyppig samfunnskontakt. Vi mener at dette forsterkes gjennom regionstrukturen, sier Kim Bertheussen, som gleder seg til å ta fatt på oppgavene.

Hovedkontor i Horten
Region Sør vil fra september 2017 ha sitt hovedkontor ved Redningsselskapets nye senter for sjøsikkerhet på Langgrunn i Horten. Redningsselskapet har investert 120 millioner kroner for å få senteret på plass.

– Langgrunn blir helt fantastisk. Her får vi fasiliteter til å samle frivilligheten, barn og unge, lokalbefolkningen og de operative ressursene i Redningsselskapet. Her skal vi både drive utdanning, kurs og aktiviteter knyttet til sjøsikkerhet. Senteret skal ferdigstilles i september 2017 og vil bli hovedkvarter for både Region Sør, Sjøredningsskolen og Småbåtregisteret, sier Bertheussen.

Selv om Redningsselskapet omorganiserer vil fokuset selvfølgelig fortsatt være redningsskøytene og de frivillige sjøredningskorpsene langs kysten, samt forebyggende kurs og aktiviteter for barn, ungdom og voksne - både til lands og til vanns.

– Målet er å gjøre sjøvett til allemannseie og å jobbe mot Redningsselskapets overordnede visjon om at ingen skal drukne. Det er viktig å huske at det er medlemmene våre, kombinert med frivilligheten, som gjør at vi hvert år kan tilby både beredskap i skjærgården og fantastiske opplevelser, kurs og aktiviteter for flere hundre barn og ungdom. Vi har stor tro på denne typen forebyggende aktivitet og ønsker å øke tilbudet i regionen ytterligere de kommende årene, sier Bertheussen, som samtidig oppfordrer alle til å sjekke hvilke aktiviteter og kurs som er planlagt i deres nærområder på rs.no/kurs og rs.no/barn-og-unge

Ny regionleder: Kim Bertheussen
Kim Bertheussen (30) begynte i jobben som regionleder 1. mars, og skal ha kontor på Langgrunn i Horten når senteret står ferdig i høst.

Bertheussen er født og oppvokst i Horten, men har de seneste ti årene studert og jobbet både i Oslo og en del utenlands. Han er nå tilbake i Vestfold og klar for nye utfordringer. I mellomtiden har han fullført befalsutdanning i Sjøforsvaret og senere studert statsvitenskap (BA) og political Economy (MSc) ved henholdsvis Universitetet i Oslo, Sciences PO i Paris, Handelshøyskolen BI og L'Université Libre i Brussel.

De seneste fem årene har han jobbet med analyse og strategi i Forsvaret. Bertheussen har tidligere også jobbet som frivillig aktivitetsleder hos Røde Kors i Oslo, og som forskningsassistent ved Institutt for offentlige styringsformer.

På fritiden er Kim Bertheussen begeistret for seiling, klatring og gode bøker. Han har vært i båt så lenge han kan huske. Ellers bruker han mye av sin fritid på å være småbarnspappa og å pusse opp det gamle trehuset hans familie har kjøpt seg i Åsgårdstrand. Kim bor dermed noen steinkast unna det nye senteret på Langgrunn, hvor han gleder seg til å ta fatt på nye oppgaver!

Muligheten til å kunne benytte sin ledererfaring til å jobbe med noe meningsfullt og attpåtil kunne være i maritime omgivelser, gjorde at han umiddelbart ble begeistret for stillingen og i dag har hoppet om bord i RS-skuta.

Redningsselskapets tilstedeværelse og aktiviteter i Region Sør
– 8 stasjoner/redningsskøyter bemannet av frivillige sjøredningskorps i Tønsberg, Mandal, Moss, Kragerø, Skjebergkilen, Horten, Lillesand og Kristiansand
– 4 stasjoner/redningsskøyter bemannet av faste mannskaper i Arendal, Farsund, Skjærhalden og Stavern
– Hundrevis av frivillige som deltar i forebyggende arbeid og operativ tjeneste
– Forebyggende seilas – gratis tilbud til barneskoler, der elevene b.l.a lærer om sjøsikkerhet, brann og førstehjelp
– Sommerskoler for barn og ungdom
– Ungdomsseilas – Ungdom mellom 13-18 år mønstrer på skute og tar båtførerprøven underveis
– RS Ung – lokale ungdomslag som disponerer båter, seiljoller, verksted etc. og som får gjennomføre en rekke maritime kurs. RS-Ung lagene deltar også som instruktører på en del forebyggende arrangementer.
– Elias: Eliasbåten deltar ved en rekke arrangement i regionen, for å glede de minste og samtidig lære de noen enkle sjøvettsregler.
– Kurs for fritidsbåtmarkedet: Redningsselskapet arrangerer kurs som båtførerprøven, VHF, Ta roret– samt flere profesjonelle maritime kurs hos Sjøredningsskolen i Horten.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.105