23948sdkhjf

Bømlo-firma ser mot Asia

Bømlo-selskapet Servogear produserer propell- og girsystemer til hurtigbåtbransjen som reduserer utslipp med 30 prosent.
Ikke bare reduseres CO2-utslipp med 30 prosent, men systemene gir også bedre energiutnyttelse. Teknologien har allerede erobret det europeiske markedet. Nå satser Servogear mot Asia.

Utvikling er alfa og omega
- Etter at vi hadde fått fotfeste i det norske markedet, begynte vi gradvis å jobbe oss utover. I dag er 80 prosent av leveransene våre i Europa. Nå ser vi mot Asia som er et nytt vekstmarked for oss. Hvis vi ikke utvikler oss, går vi bakover, og det står ikke i stil med vår ambisjon, mener Torleif Stokke, daglig leder i Servogear.  

Norsk base - høy eksportandel
Bømlo-selskapet har siden starten i 1973 hatt god vekst med en eksportandel på mellom 70 og 80 prosent. All innovasjon, utvikling og produksjon foregår i Norge. Produktene er levert til hurtiggående offshorefartøy, ferger, arbeidsbåter og superyachter i mer enn 80 land.

Nye muligheter i Asia
I slutten av november var Torleif Stokke i Singapore for å delta på Global growth-programmet, et initiativ i regi av Innovasjon Norge. Programmet introduserer norske bedrifter med ambisjoner om vekst i nye markeder.

Med en av verdens største havner er det stort potensial for norsk maritim sektor i øystaten Singapore. I en verden hvor det forventes at miljøvennlige løsninger tas i bruk fikk flere øynene opp for Servogears produkt, fremhever Innovasjon Norge i en pressemelding.

Tenkt grønt i over 40 år - uten å vite det
- Det er først nå vi i Servogear har skjønt at vi var med på å starte det grønne skiftet allerede ved vår oppstart i 1974. Siden den tid har ambisjonen om å gjøre hurtigbåtbransjen mer miljøvennlig vært en del av vårt DNA. Det er derfor så gøy å se at det er våre produkter som verden etterspør, mener den daglige lederen.

Urban Water Shuttle på batteri
I et forsøk på å øke norsk eksport, har Innovasjon Norge samlet rundt 70 bedrifter innenfor maritim sektor i klyngenettverket NCE Maritime CleanTech.

Nullutslippsfartøyet «Urban Water Shuttle» er ett av forskningsprosjektene som klyngen har samarbeidet om. Den batteridrevne hurtigbåten skal minske sannsynligheten for trafikkork, redusere utslipp og begrense kostnader for utvidet infrastruktur i byene.

Prosjektet startet i år og blir å finne i Oslo, Stavanger og Bergen innen få år. På sikt vil fergen kunne eksporteres til utlandet, mener Innovasjon Norge.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078