23948sdkhjf

Trenger 1000 nye folk

Behovet for ingeniører er mest prekært, oppgir de ti største medlemsbedriftene i Norsk olje og gass.

De ti største medlemsbedriftene i Norsk olje og gass planlegger å rekruttere 850 nye medarbeidere pluss 160 lærlinger.

Behovet for nye folk i året som kommer, er størst på ingeniørsiden, ifølge undersøkelsen bransjeorganisasjonen har gjennomført.

– Olje- og gassindustrien står foran spennende utfordringer. Vi har ambisjon om å ligge blant de fremste i verden i bruk av digitale løsninger. Mange oppgaver skal automatiseres. Dette er spennende faglige utfordringer, sier administrerende direktør Karl Eirik Schjøtt-Pedersen i Norsk olje og gass.

Ny teknologi og utslippsreduksjon

Rundspørringen er gjort i forbindelse med organisasjonens årskonferanse, som starter i Oslo torsdag. Bransjen har vært gjennom noen krevende år med fallende oljepriser. Kostnadskutt har bidratt til at det er mulig å gjennomføre prosjekter til lavere pris, noe som har ført til økt aktivitet, ifølge organisasjonen.

– Denne industrien drives fremover av kompetanse. Nå står vi foran en ny tid hvor vi skal ta i bruk ny teknologi og samtidig løfte næringen inn i lavutslipp-samfunnet. Da trenger vi de klokeste hodene, og de mest motiverte ungdommene, sier Schjøtt-Pedersen.

Til tross for optimismen i undersøkelsen, er ikke bildet entydig positivt for alle, og Norsk olje og gass påpeker at bemanningsbehovet varierer fra bedrift til bedrift.

Fremtidsoptimisme

Det er god fremtidsoptimisme rundt olje- og gassnæringen. Norsk olje og gass har også gjennomført en spørreundersøkelse utført av TNS Kantar om nordmenns fremtidstro på olje- og gassnærings. Hele 78 prosent mener at næringen har gode fremtidsutsikter.

– Det er tydelig at det norske folk har tro på olje- og gassnæringen, og at vi skal klare å drive kostnadseffektivt og sikkert, kutte utslipp og fortsette å bidra til innovasjon som gagner hele Industri-Norge, sier Schjøtt-Pedersen.

Rogalendingene mest positive

Våren 2016 svarte 69,6 prosent av de spurte positivt på spørsmål om olje- og gassnæringens fremtidsutsikter. Da samme spørsmål ble spurt i starten av 2018 var det en økning til 78,6 prosent av de spurte som mente at næringen hadde gode fremtidsutsikter.

Rogaland er klart det mest optimistiske fylket, hvor 85 prosent svarer at fremtidsutsiktene er gode eller middels. 

 

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08