23948sdkhjf

Redningsaksjon for Halvorsen

Selskapet Tratec har kjøpt konkursboet etter Halvorsen Offshore. Nå er driften i full gang igjen.

I en børsmelding fra Sandnes Sparebank kom det mandag fram at Halvorsen-gruppen ikke har klart å oppfylle sine forpliktelser overfor banken, hvor selskapet med hovedsete i Stavanger har hatt lån siden 2012. Selskapet ble dermed slått konkurs.

Til avisen Agder letter daglig leder Arne Aune på sløret og sier at det var en større, utestående fordring som førte til konkursen.

– Dette er trist. Halvorsen Offshore er et selskap med lang historie og mange ansatte, og det er synd at det ikke var mulig å finne gode løsninger for videre drift, sier Trine Stangeland, administrerende direktør i Sandnes Sparebank.

Banken tar høyde for et tap opp mot 90 millioner kroner.

Tratec Halvorsen

Men nå er det satt i gang virksomhet i selskapet igjen, under navnet Tratec Halvorsen , som eies av Tratec AS med 80 prosent, og Frode Olsen, tidligere direktør i Halvorsen Offshore, med 20 prosentTratec Halvorsen har kjøpt hele boet etter Halvorsen Offshore, inkludert driftsposisjon, varelager, maskiner og lokaler. Driften av det nye se

– Selskapet ble startet opp umiddelbart, og foregår fra de samme lokalene på Øye i Kvinesdal. Om lag 20 personer er allerede engasjert i det nye selskapet, skriver Tratec Halvorsen i en pressemelding.

Bedriften er i full gang med å overta og fullføre en rekke uferdige kontrakter som lå i konkursboet.

– Vi er allerede i dialog med tidligere kunder som ønsker å få driften raskt i gang, sier Frode Olsen, direktør i Tratec Halvorsen.

Eneeier

Halvorsen-konkursen gikk hardest utover det engelske investeringsfondet Blue Water Technology, som ble eneeier av Halvorsen Group i 2015. I påvente av det lenge bebudete oppsving i oljebransjen har de fortsatt å satse på Halvorsen.

Samlet underskudd før skatt i årene 2014 til 2016 har vært på nærmere 600 millioner kroner, melder Dagens Næringsliv.

Vil redde datterselskaper

Det er datterselskapet Halvorsen Offshore i Kvinesdal i Vest-Agder som ble slått konkurs. Dette selskapet har drevet industrivirksomhet innen maritim og offshore sektor siden 1842. Ifølge Proff.no var det 79 ansatte i Halvorsen Offshore i 2016, ifølge DN er antallet redusert til 75 i 2018.

I Halvorsen-gruppen skal det totalt ha vært rundt 200 ansatte.

Sandnes Sparebank bedyrer at de kommuniserer med eierne for å sikre videre drift av de andre selskapene i konsernet, som består av Halvorsen Tec, Halvorsen Industry, Halvorsen Power Systems samt Blueday og den ungarske fabrikken Motech.

Førsnevnte, Halvorsen Tec, skal allerede være på sikker grunn.

Redder Halvorsen Tec

Ifølge en ny pressmelding har nemlig Blue Water Energy inngått avtale med Sandnes Sparebank om kjøp av aksjene i Halvorsen Tec. De har også forpliktet seg til ytterligere investeringer i selskapet.

– Vi som eiere er svært fornøyde med ordreinngangen Halvorsen Tec har hatt de siste ni månedene. Ordrene innebærer at selskapet er sikret et solid aktivitetsnivå de neste to årene. Vår oppgave er å sørge for å tilføre selskapet nødvendig arbeidskapital og øvrig finansiering for å understøtte et betydelig høyere aktivitetsnivå enn foregående år, skriver Blue Water i en pressemelding.

Kvitt all gjeld

– Gjennom avtalen med Sandnes Sparebank, blir Halvorsen Tec et gjeldfritt selskap med en finansiell soliditet, som gir virksomheten de beste forutsetninger for å gjennomføre inngåtte kontrakter samt posisjonere seg for ytterligere vekst i tiden som kommer uttaler Arne Aune, som er styreleder i Halvorsen Tec.

Gikk underskudd i to år

Sandnes Sparebank skrev i konkursmeldingen mandag 19. mars at engasjementet i Halvorsen har vært tapsutsatt i over to år. I tapsestimatet for 2018 er det tatt høyde for at selskapet har vært i en krevende situasjon. Likevel ser ikke banken muligheten for å strekke strikken lenger enn de allerede har gjort.

Et tapsestimat ble 8. februar beregnet til et sted mellom 50 og 90 millioner for 2018.

Kommenter artikkelen (1)
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.1