23948sdkhjf

Utvider på det nordiske marked

VMS-GSB i Ålesund får asnvaret for to typer gear fra Baker Hughes når BHGE Gears har valgt VMS Group til ny autorisert salgs- og servicepartner for Norge, Danmark,Sverige og Finland.

VMS Group har sitt hovedkontor i Fredrikshavn, Danmark, men har i tillegg virksosmhet i Norge og Brasil. Avtalen som nå er inngått med BHGE Gears, som er en del av General Eletric, gjelder for alle de fire landene som er nevnt i ingressen.

Den danske maritime service-virksomheten VMS Group blir dermed ny, autorisert salgs- og servicepartner til den maritime industri i Danmark, Norge, Sverige og Finland.

VMS Group A/S, server kunder over hele verden innenfor den maritime industrien og offshore-bransjen, og har altså fått agentur på to typer gear fra Baer Hughes, som under navnet BHGE er en del av det globale konsernet General Electric. Agenturet dekker de anerkjente merkene Lufkin Power Transmission og Allen Gears.

Siden mai 2016 har VMS Group hatt agenturet på General Electrics to nye, miljøvennlige motorserier L250 og V250. Agenturet dekker det skandinaviske og tyske markedet.

 

VMS Group har i løpet de siste årene samlet alle sine aktiviteter i ét felles selskap, som dekker alle aspekter av service som reparasjoner og vedlikehold av skipsmotorer, propeller, turboladere og gear, salg og levering av reservedeler, salg av komplette fremdrivningssystem samt design, engineering og prosjektledelse innen maritim industri og offshoresektoren.

VMS Group og tilhørende selskaper sysselsetter nærmere 180 ansatte.

Maritime totalløsninger

- Avtalen med BHGE passer perfekt inn i vår strategi. Våre kunder skal ha den fulle fordelen av bredden i vår kompetanse, som betyr at vi kan levere totalløsninger fra den første inspeksjonen over prosjektering til avlevering og iverksetting, sier Kim Rasmussen, salgsdirektør i VMS Group, i en pressemelding.

BHGE, som er verdens ledende i utvikling av design og teknologi innen gearkasser, har en bred produktportefølje, som inkluderer de anerkjente merkene Lufkin Power Transmission og Allen Gears.

 En sterk partner

- Vi har bruk for sterke partnere med et solid omdømme i alle våre markeder. Derfor har vi valgt VMS Group som vår autoriserte salgs- og servicepartner for den maritime industrien i Norden, sier produktansvarlig Rob van Solingen i BHGE – Marine.

 VMS Group har allerede fått den første ordren til en norsk kunde om levering av seks sett av to skreddersydde gearkasser til levering i 2019 og 2020.

 Dansk, svensk og norsk flåte

 Allen Gears produseres til lettvektsfartøy som flåtefartøy, vindmølleskip, mindre ferjer og luksusyachts, og produserer høyhastighets- og høyeffekt-løsninger, som er spesialisert i planetgear, som er lettere, mer kompakte og typisk har en høyere effektdensitet enn de tradisjonelle gearsystemer.

 Planetgear kan brukes i maritime applikasjoner, hvor plassen er en viktig faktor, og kan også brukes i kombinasjon med tradisjonelle gear for å imøtekomme store utvekslinger for å minimere både størrelse og vekt.

Allen Gears lever opp til de strenge krav, som stilles til flåtefartøy, spesielt når det gjelder vibrasjon og støtsikkerhet.

 BHGE har tidligere forsynt både den danske, svenske og den norske flåten med Allen Gears, blant annet de svenske Visby Class stealth-korvetter og den norske Skjold Class prototype.

 

Kilde: Pressemelding fra VMS Group

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08