23948sdkhjf

Hurtigutbygging i rekordfart

Det er ny rekord for Equinor når produksjonen ved Visund Nord IOR startet denne uken - kun 21 måneder etter de valgte konsept!

Det melder Equinor onsdag i en pressemelding.

Produksjonen fra Visund Nord IOR startet 2. september. Dette er to måneder før plan, og skjer kun 21 måneder etter at Equinor og partnerne valgte konseptet. 

Det er ny rekord for Equinor, sier Torger Rød, direktør for Prosjektutvikling. 

Selskapet skriver at prosjektet også er levert uten alvorlige hendelser, og godt under budsjett. 

Visund Nord IOR er en havbunnsutbygging med to nye brønner i en ny brønnramme. Denne knyttes opp til en eksisterende bunnramme på Visund og oljen sendes videre derfra til Visund-plattformen.

Det meldes at prosjektet tilfører 13,3 millioner nye oljefat til Visund-feltet, noe som er drøyt 6 prosent mer enn opprinnelig antatt. Kostnadene var ved investeringsbeslutning satt til 1,5 milliarder kroner. I gjennomføringsfasen ble dette redusert til 1,3 milliarder

– Vi leverer godt innenfor det nedjusterte budsjettet. Prosjektet har en svært konkurransedyktig balansepris, og vil være lønnsomt selv om oljeprisen blir langt lavere enn i dag, sier prosjektdirektør Tone Kristin Børslid. 

Om prosjektet:

Visund Nord IOR er en hurtigutbygging der forenkling, standardisering og kontinuerlig forbedring har stått i fokus i hele prosjektfasen:

– Vi utnytter eksisterende infrastruktur på en effektiv måte ved å gå via bunnrammen Visund C som ligger 70 meter unna. Den nye bunnrammen er en kopi av denne. Vi har oppnådd synergieffekter med andre prosjekter og vi har til og med vært heldig med været under installasjonene.

Samtidig understreker hun at de aldri har gått på akkord med sikkerhet, noe HMS-statistikken bekrefter.

TechnipFMC, som også leverte Visund C, har hatt ansvar for alt på havbunnen, gjennom en EPCI-kontrakt. Det vil si at de har hatt ansvar for prosjektering, innkjøp, bygging og installasjon.  Boreriggen Deepsea Atlantic fra Odfjell drilling boret de to brønnene.

Nå er prosjektet overlatt til drift og gir 13,3 millioner nye oljefat som skal produseres via et felt som feirer 20-års jubileum neste år:

– Visund Nord IOR gir et viktig bidrag til produksjonen fra Visund-feltet, og er et eksempel på prosjekter vi vil se mer av på norsk sokkel i framtiden: Mindre utbygginger som kobles opp til eksisterende infrastruktur. Slik kan vi bygge ut nye funn til en lavere kostnad, og vi sikrer lengre levetid og dermed også arbeidsplasser på de eksisterende feltene, sier Gunnar Nakken, områdedirektør for Drift Vest i Equinor.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.126