23948sdkhjf

Uro blant Shell-ansatte

Etter at det ble kjent at Okea med Sp—politiker Ola Borten Mo i spissen har kjøpt overtakelsen av Shells andeler på Draugen- og Gjøa-feltene, er det mange i Shell-systemet som nå er urolige for hva som skjer med arbeidsplassene.

Tillitsvalgte som sysla.no har snakket med bekymrer seg for framtiden.

Okea betale 4,5 milliarder kroner for Shell-«overtakelsen» ved de to oljefeltene. Overtakelsen vil uansett føre til omorganiseringer, og det er ifølge sysla.no allerede klart at nærmere 120 Shell-ansatte blir med over til Okea. Mange av dem jobber i offshore og i Kristiansund.

Okea har også meldt sitt behov for nærmere 50 medarbeidere som de gjerne vil ha med over fra Shell. Pressekontakt Kitty Eide i Shell Norge sier til nettstedet at de har lagt til rette for at de ansatte kan søke på disse stillingene, men at det ikke er sikkert at alle 46 stillingene vil bli besatt av folk fra Shell.

Også internt i Shell foregår det omorganisering etter at selskapet ikke lenger skal ha ansvaret for Draugen og Gjøa. Men selskapet skal fortsatt ha operatøransvaret for feltene Knarr, Gaupe og Ormen Lange. Shell er også teknisk operatør for gassanlegget Nyhamna.

Kompetanse og ansiennitet vil bli vurdert under omorganiseringen, og det utelukkes heller ikke overtallighet, noe som selvsagt uroer en del ansatte i Shell-systemet.

Eide ser ikke bort ifra overtallighet, men understreker samtidig at det vil være totalt flere ansatte enn det selskapene har i dag. Ifølge sysla.no vil om lag 300 av de 600 ansatte i Shell Norge bli berørt av omorganiseringen.

Lene Nordnes er tillitsvalgt for Lederne i Shell, og hun sier til sysla.no at selv om omorganisering er vanskelig, føler hun at det blir gjort på en god måte.

- Jeg har imidlertid forståelse for at noen kan føle seg usikre rundt en slik omorganisering, sier hun.

Ivar Berg, som er tillitsvalgt for samme organisasjon i Kristiansund, sier til samme nettsted at praten har lett for å gå rundt kaffemaskinen om omorganiseringen.

- En del ansatte er nok veldig usikre, og det er ikke så merkelig, sier han til sysla.no.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078