TCM fikk kontrakt på Røkke-båten REV
Dette skriver TCM i en pressemelding.
Uavhengige forskere, eksperter på marine miljøer, og innovative tenkere fra verden over vil ha tilgang til skipet og teknologien om bord. Målet er å øke kunnskapen om og fremme innovasjon for å overvinne noen av de største utfordringene verden står ovenfor, for eksempel klimaendringer og havforurensning på grunn av økt Co2-utslipp, plast og annen forsøpling, overfiske og bifangst.
Skipsbyggingsgruppen Vard i Norge har fått i oppdrag å bygge skipet. Vard har tildelt TMC en kontrakt for å levere et komplett, marint trykkluftanlegg, inkludert to kompressorer for instrumentluft og to lufttørkere. TMC har ikke oppgitt verdien på kontrakten, heter det i en pressemelding.
Fartøyet er for tiden under bygging og skal etter planen leveres tidlig 2021.
– Vi forstår at REV er designet for å operere i fjerntliggende og sårbare farvann i lange perioder uten ekstra forsyninger og/eller ekstern støtte. Ettersom våre trykkluftsystemer er utformet slik at fartøyets mannskap selv kan enkelt og raskt utføre vedliehold av utstyret, passer det godt til fartøyets behov, sier Hans Petter Tanum, TMCs direktør for salg og forretningsutvikling.
Fartøyet REV vil bli levert fra Vard til selskapet REV Ocean, som eies av den norske industrimilliardæren Kjell Inge Røkke. Konsernsjef i REV Ocean er tidligere leder av WWF i Norge, Nina Jensen.
– Gitt det nyskapende konseptet og Røkkes filantropiske tilnærming, er nok dette et av de mest profilerte fartøyene som vil bli bygget i Norge de kommende årene. Vi er stolte av å utvikle trykkluftsystemer med lavt energiforbruk og lave utslippsnivåer. Å bli valgt som teknologileverandør for dette fartøyet er derfor er derfor et stolt øyeblikk for oss i TMC, sier Tanum.
Det 183 meter lange skipet vil ha en kapasitet på 60 forskere og 30 mannskap. En uavhengig vitenskapelig komité skal evaluere og anbefale hvilke forskningsprosjekter man ønsker å støtte, samt sørge for høyeste vitenskapelige standard og forskningskvalitet for å ytterligere forbedre forståelsen vår av problemene havet står ovenfor. Håpet er at dette igjen vil resultere i konkrete løsninger.
Kilde: Pressemelding fra TCM