23948sdkhjf

Bærekraftig aluminium fra Nespresso

Nespresso har inngått avtale med aluminiumsprodusenten Rio Tinto om leveranse av resirkulert og bærekraftig aluminium til produksjon av kaffekapsler.

Det skriver Nespresso i en pressemelding.

Dette er et viktig skritt for å nå Nespresso sine ambisjoner om 100 prosent resirkulert aluminium innen 2020.

Samarbeidsavtalen sikrer at Nespresso kan produsere sine kaffekapsler av 100 prosent resirkulert og bærekraftig aluminium, som også er et viktig ledd i Nespressos målsetninger. I tillegg vil Nespresso sine kunder trygt kunne drikke sin kaffe i visshet om at kaffen er pakket på en ansvarlig måte.

Nespresso kaffekapsler vil bli produsert av et sertifisert aluminium med den nye standarden Aluminium Stewardship Initiative (ASI). Denne viktige milepælen markerer at Nespresso tar miljøansvar. ASI fastsetter klare standarder ved produksjonen som skal beskytte naturen, befolkningen nær utvinningen, vannforvaltning og i tillegg garantere en lav-karbonutslipp under produksjon av metallet.

Den nye ASI-standarden vil kunne spore opprinnelsen til metallet, slik at kunder som Nespresso kan være sikker på at aluminium som benyttes garanterer en bærekraftig ASI standard. Dette er den første standard av sitt slag for all type industriell metallproduksjon.

Rio Tinto og Nespresso ser frem imot at flere aktører vil ta i bruk ASI-ertifisert aluminium i egen produksjon, slik at man sammen kan imøtekomme bevisste forbrukeres krav og ta ansvar for planeten.

Administrerende direktør i Rio Tinto, Alf Barrios sier at dette samarbeidet er en viktig start for fremtidig bruk av ansvarlig aluminium på tvers av industrien, der Rio Tinto er den første til å kunne levere.

-Vi regner med at etterspørselen fra forbrukerne om bærekraftige produkter bare vil fortsette og for Nespressos kunder vil vi tilby trygghet om at kaffen er pakket inn i ansvarlig og bærekraftig aluminium av høyeste internasjonale standard, sier han.

Nespressos adm. dir., Jean-Marc Duvoisin uttaler at Nespresso er stolt av å være en pådriver av utvikling og implementering av ASI-standard til markedet.

-Sammen har vi gjort utviklingen av ansvarlig aluminium til en realitet, ASI-sporing vil sette oss i stand til å møte våre forpliktelser ovenfor våre kunder slik at de også kan glede seg over redusert skadevirkning av forbruket sitt. Dette er et stort og viktig skritt mot å skape en mer bærekraftig og miljøvennlig fremtid.

Nespresso, Rio Tinto og International Union for Conservation of Nature (IUCN) var blandt aktørene som i 2009 tok intitiativ til å opprette og implementere det aller første sertfiseringsprogram for produksjon og bearbeiding av aluminium.

 

Kilde: Pressemelding fra Nespresso

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078