23948sdkhjf

Nye borestreng-kontrakter fra Equinor

NOV og Schlumberger har fått rammekontrakter for globale leveranser av borestreng med signalkabler (wired drill pipe) til Equinor.

Begge leverandørene benytter løsninger fra IntelliServ, som eies av NOV og Schlumberger.

Equinor øker bruken av borestreng med signalkabel, for å få sanntidsdata fra undergrunnen under boreoperasjoner. Dette er et ledd i konsernets digitaliseringsstrategi, og tilrettelegging for automatisert boring.

 

I tillegg til rammekontraktene med de to leverandørene er det avtalt forpliktelser om bruk av borestreng med signalkabler levert av NOV til konkrete operasjoner på eksempelvis Mariner i Storbritannia, West Hercules sin letekampanje på norsk sokkel og Transocean Enablers borekampanje på Trestakk. Anslått verdi for dette arbeidsomfanget er om lag 300 millioner kroner.

Kontraktene åpner for bruk av teknologien på alle Equinors installasjoner globalt. Totalt kan kontraktsverdien overstige én milliard kroner i løpet av de tre første årene rammeavtalene er gjeldende. 

– Dette er teknologi som gir oss økt forståelse for hva som skjer i og rundt brønnen under boring. Det gjør det enklere å ta riktige valg, basert på sanntidsdata, underveis i boringen. Dermed vil vi kunne unngå kostbare feil, som problemer med hindringer i det åpne hullet under og etter boring, og det å måtte bore sidesteg. Det hjelper oss også til å forstå reservoarene bedre, og å kunne plassere brønnene best mulig. Og vi blir mer effektive, fordi vi kan styre fart og kraft i boringen opp mot grenseverdiene for det som egner seg best i undergrunnen, sier er Geir Tungesvik, direktør for Boring og brønn.

Han forteller at Equinor allerede har gjort gode erfaringer med denne teknologien under letekampanjen i Barentshavet i fjor.

– Derfor utvider vi nå bruken, samtidig som vi i 2018 og 2019 oppgraderer samtlige rigger, og noen plattformer, for å tilrettelegge for mer automatisert boring. Denne teknologien er en viktig del av vår digitaliseringsstrategi. Jeg ser fram til å utvide bruken av høyhastighets-dataoverføring, som jeg mener vil bidra til sikrere og mer effektive boreoperasjoner, sier han.

Signalkabelen i borestrengen åpner for høyhastighets-dataoverføring. Signalene gjennom borestrengen er anslått til å gå 10 000 ganger raskere enn trykkbølger i boreslammet på konvensjonelle borestrenger.

– Vi er fornøyd med å ha fått på plass globale avtaler og ser frem til samarbeidet med NOV og Schlumberger. Samtidig er vi interessert i at industrien fortsetter å videreutvikle denne typen teknologier. Teknologiutviklingen går fort innen dette segmentet og det blir spennende å følge med på andre løsninger i markedet som kan bli aktuelle å prøve ut for oss på kort eller lengre sikt, sier Peggy Krantz-Underland, Equinors anskaffelsesdirektør.

 

Kilde: Pressemelding fra Equinor

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.157