23948sdkhjf

Slaktebåt-avslaget kom dagen før dåpen

Rederidirektøren i Hav Line fikk et brev fra Nærings- og fiskeridepartementet dagen før «Norwegian Gannet» skulle døpes.

I brevet sto det at departementet hadde trukket tilbake tillatelsen for det medieomtalte prestisjefartøyet. Adm. dir. Carl-Erik Arnesen i Hav Line sier til Skipsrevyen at han valgte å holde tett om avslaget inntil båten ble døpt dagen etter.

Arnesen var en av talerne på Haugesundskonferansen nylig, og ifølge Skipsrevyen fortalte han om den lange kampen selskapet har måttet føre mot myndighetene etter dåpen.

På konferansen poengterte han at prosjektet har hatt god støtte fra Mattilsynet og Dyrevernalliansen. Også Nofima støtter ham, og han nevnte at fisken kom raskere ut i markedet og ville holde bedre kvalitet, noe som totalt vil være mer miljøvennlig.

Videre understreket han at en fullastet «Norwegian Gannet» kan ta med fisk tilsvarende 50 vogntog med fisk til utlandet. Også miljøvennlig, mente han ifølge Skipsrevyen.

- Vi kan fisk, eksport og skip, men politikk og lobbyister var nytt for oss, uttalte han.

«Norwgian Gannet» ble døpt lørdag 17. november i fjor, og hadde da fått store midler fra myndighetene. Da brevet fra departementet kom dagen før dåpen valgte han holde innholdet for seg selv. Dåpen skulle være en festdag der 50 personer hadde fått jobb i selskapet. Han kunngjorde tilbaketrekkingen av tillatelsen mandag 19. november.

En del av kritikken mot «Norwegian Gannet» har vært at den kan skade norske arbeidsplasser. Arnesen kunne fortelle at fartøyet skaper nye norske arbeidsplasser. Norsk teknologi og norske investeringer. Til og med den nye mottaksterminalen i Hirtshals er produsert av norske leverandører, sa han.

- Vi har norske sjøfolk fra hele kysten, de er organisert i maskinistforbundet, sjømannsforbundet og sjøoffiserforbundet. Vi har norske eiere med hovedkontor i Bergen, NOR-registrert båt, hva mer kan vi egentlig levere? Spør Arnesen til Skipsrevyen.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.085