23948sdkhjf

Palletransportens svar på iPhone kommer til Norge

Fra det gamle Stålverksbygget på Jørpeland har innovasjonsbedriften Allinvent landet en eksklusiv avtale om salg en morgendagens løsning for ubemannet palletransport. Det dreier seg om Nipper, utviklet og produsert av F3Design i Nederland.

Åsmund Voster, forretningsutvikler i Allinvent, er stolt over å ha fått på plass en eksklusiv avtale med F3Design i Nederland om salg av Nipper i Norge.

 – Nipper er et intelligent selvgående kjøretøy (AGV) som frakter paller, og den brukes allerede i en rekke land og industrier, forteller Voster.

Nipper kom på markedet i fjor, og Voster tror den kan gjøre for palletransport det samme som iPhone gjorde for telefonen. Nipper kan løfte paller opp til 1000 kg og brukerne kan selv programmere den. Det er enkelt å tilpasse ruter, kombinere flere enheter og endre eksisterende kommandoer. Nipper krever ingen ny infrastruktur eller omfattende ombygginger av lokaler – den trenger bare et gulv å gå på og paller å flytte. Batteristyringssystemet sikrer en kort og fullautomatisk ladning. 

I et bemannet arbeidsmiljø opererer Nipper med full sikkerhet. Den er blant annet utstyrt med laserstyrte sikkerhetsskannere, nødstoppknapper og Blue Spot. Resultatet er færre skader, ulykker og sparte kostnader.

Produsenten F3Design har lang erfaring med palletransport i store produksjon- og logistikkbedrifter, og har sett behovet for ny måte å gjøre dette på.

- Jeg er glad for at vi lykkes med Nipper, sier selskapets direktør Frans Maas. Nederland er i likhet med Norge er et høykostland, og Nipper vil bidra til å styrke gi høykostland som Norge og Nederland økte konkurransefortrinnene. Vi må produsere smartere.

Voster fremhever at industrien har et økende behov for løsninger som enkelt kan tilpasses skiftende miljø og tilpasses ulike situasjoner. På kundelisten er allerede Loreal og Unilever. Andre store industriaktører i UK, Spania, USA, Tyskland, Russland og Israel har også begynt å bruke Nipper.

- Jeg er overvist om at norsk industrien kan tjene på den fleksibiliteten som Nipper representerer, sier Maas. Den kompetanse, erfaring og entusiasme som Allinvent står for gjør meg trygg på at vi vil få et godt samarbeid.

 

Kilde: Pressemelding fra Allinvent

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079