23948sdkhjf

Måtte ta lønnskutt for å beholde Martin Linge-jobb

Lønnskutt blant de ansatte på Rosenberg-verftet i Stavanger bidro til at verftet kunne beholde jobben med Martin Linge.

Det skriver Stavanger Aftenblad (Aftenbladet) torsdag. Ifølge klubblederen ved verftet var et lønnskutt et felles tiltak som klubben måtte gå med på for å beholde jobbene til de ansatte. Klubblederen forteller til avisa at ordrebøkene var tomme, og at flere 100 ansatte kunne miste jobbene sine. Akkurat da var det svært viktig at Rosenberg-verftet fikk kontrakten på Sverdrup-broene.

-Hadde vi ikke fått den jobben, tror jeg det ville vært svært få igjen ved verkstedet her. For oss som klubb, var det viktigste å redde arbeidsplassene, sier klubbleder Roy Inge Nilsen til Aftenbladet. Han karakteriserer situasjonen som «et være eller ikke-være».

Avisa skriver at de kjenner til at klubben ved verftet bidro med et beløp på ca 1800 kroner måneden til en gave for omstillingen av bedriften. I tidsrommet lønnskuttet varte, vil det ifølge avisa komme opp i 10 millioner kroner totalt sett.

Klubbleder Roy Inge Nilsen sier at medlemmene av Fellesforbundets klubb på Rosenberg ble enige om å gi en gave som et bidrag til bedriftens omstilling. Nilsen har ikke bekreftet hvor mye som er gitt til medlemmene i perioden med lønnskutt, men sier at det er avkastningen fra klubbens fond som er benyttet til å gi økonomisk støtte og iverksette andre velferdsordninger.

Aftenbladet erfarer imidlertid at klubben har bidratt med et beløp som tilsvarer om lag 9 kroner timen for sine medlemmer, noe som betyr rundt 1800 kroner måneden. I perioden lønnskuttet varte tilsvarer dette nesten 20.000 kroner i året og vel 50.000 kroner per medlem i perioden.

Stavanger Aftenblad har forelagt direktøren ved verftet opplysningene de har fått. Jan T. Narvestad bekrefter at Rosenberg var i en svært vanskelig situasjon.

– Vi var i en helt ekstraordinær situasjon, den tøffeste og verste som vi har vært i. Årsaken til lønnskuttet var at vi skulle gjøre det vi kunne for å vinne jobber i markedet. Dette var ikke bare med tanke på Sverdrup-jobben, men også andre jobber. Sverdrup var en jobb vi måtte vinne, og summen av det vi gjorde var bra nok til at vi vant, sier Jan T. Narvestad, direktør i Rosenberg WorleyParsons til avisa. Han legger til at kontrakten om Sverdrup-broene var avgjørende for verftet.

Rosenberg-verftet fryktet også å miste kontrakten for Martin Linge med Total/Technip. Total/Technip krevde nemlig at ratene for arbeidet med Martin Linge skulle være lavere, etter at fallende oljepriser ble en realitet utover 2014 og 2015.  Resultatet ble da at lønnskuttene reddet oppdraget videre for Rosenberg.

På spørsmål fra Atftenbladet om Equinor også har krevd samme rammer og rater som de to franske selskapene, svarer Rosenberg-direktøren ganske kontant:

– Nei, de er profesjonelle og kommer ikke med slike krav. De har en jobb som de vil få gjort, så er det vår oppgave å finne ut hvordan prisene i markedet er og hva som skal til for å vinne jobben.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095