23948sdkhjf

Kompetanse-fokus på Industrikonferansen

Kompetanseveikartet «Kompetanse for fremtidens industri» og Industrifagskolen ble lansert på Industrikonferansen i Oslo tirsdag.

Leder for organisasjonsutvikling Per Holdø, Hydro Primary Metal og Agnete Rieber-Mohn, HR-direktør, Glencore Nikkelverk AS presenterte det nye kompetanseveikartet. Dette inneholder to hovedelementer:

  • Et verktøy bedriften kan bruke for å jobbe mer strategisk med kompetanse og læring
  • Norsk Industris anbefalinger og tiltak innen kompetanse- og utdanningspolitikk

Veikartet viser også frem gode historier fra våre bedrifter som vi håper kan være til inspirasjon.

– Vi er glade for å endelig kunne presentere kompetanseveikartet. Vi håper bedriftene vil ta det i bruk, og se på det som et nyttig verktøy i arbeidet med kompetanseutvikling i bedriften, sier Anita Østro, fagsjef for kompetanse i Norsk Industri.

Som en oppfølging av frontfagsoppgjøret i 2016 fikk Norsk Industri og Fellesforbundet midler over statsbudsjettet i 2019 til utvikling og drift av en modulbasert etterutdanning på fagskolene for industrien.

- Vi er glade for at regjeringen nå blir konkret når det gjelder livslang læring. Pengene skal gå til opprettelse av nye, modulbaserte etter- og vidareutdanningstilbud ved de tekniske fagskolene. I første rekke er det industrifagene som blir tilgodesett, men senere vil også bygg og elektro kunne opprette tilsvarande tilbud, sier administrerende direktør i Norsk Industri Stein Lier-Hansen.

Industrifagskolen ble presentert i en samtale mellom leder i Fellesforbundet, Jørn Eggum og Lier-Hansen.

En særdeles interessant og engasjaert Silvija Seres, matematiker og teknologiinvestor,  ga oss et interessant innblikk i teknologien, og hvordan vi skal bli industrismarte i fremtiden. Hun la vekt på at man må sette en retning for å komme dit man vil. 

PANELDEBATT: Ap-leder Jonas Gahr Støre (f.v.), konserndirektør Irene Rummelhoff fra Equinor, konferansier Siri Lill Mannes, konsernsjef i Kværner, Karl-Petter Løken og statsminister Erna Solberg diskuterte kompetanse, rammevilkår og klima på konferansen. FOTO: NORSK INDUSTRI

Når det gjelder fremtiden, så har Norsk Industri for andre året på rad kjørt en kampanje for å få flere ungdommer til å søke seg til teknikk og industriell produksjon (TIP) på videregående skole. Hovedpersonen i årets kampanje, Elias "Kime" Rådlund var tilstede sammen med Anders Hafreager fra Cognite for å snakke om sammenhengen mellom gaming, teknologi og industri.

Til slutt møttes statsminister Erna Solberg og Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre i "industrisamtale" sammen med konserndirektør Irene Rummelhoff, Equinor og konsernsjef Karl-Petter Løken, Kværner.

Fremtiden for leverandørindustrien var naturlig nok et av tema, og Karl Petter Løken understrekte blant annet at langsiktige rammebetingelser fra myndighetene må være på plass for at man skal kunne utvikle sokkelen og sikre jobber. Irene Rummelhoff trakk frem potensialet innen havvind, og at dette er noe som må satses enda mer på fremover. Også karbonfangst og -lagring ble tatt opp; her jobbes det videre både fra myndighetene og industriens side.

 

Kilde: Norsk Industri

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095