23948sdkhjf

Prisene har flatet ut

Prisene flater ut, fortsatt svak krone og Hydro-resultat bedre enn fryktet.

Dette skriver Astrup i sin ferskeste markedsrapport.

«Etter økningen i prisene på kobber og rustbestandige materialer i våres har dette nå flatet ut. På LME svinger prisen på nikkel omkring 12 000 dollar per tonn, mens kobber har seget ned fra 6200 til 5800 dollar ved utgangen av måneden. En styrket dollar demmer opp noe av nedgangen. Den norske kronen svekket seg ca. 2 prosent mot Euro og dollar fra april til mai. Norsk PMI styrket seg noe i samme periode og endte på 54,4», skriver Astrup i rapporten videre, og fortsetter:

«Innkjøpssjefene synes rimelig optimistiske og det er delindeksene for produksjon og ordre som drar opp. Verdensbanken har i dag nedjustert sin prognose om vekst i verdensøkonomien fra 2,6 til 2,3 prosent. Handelskrigen, Brexit og økende gjeld trekkes frem som bakgrunnen for at veksten synes å avta. Hydro kom med tall for første kvartal i dag som var bedre enn man kunne frykte. Hydro taper på primæraluminium (Brasil), er ikke fornøyd med Rolled Products (plater og coil), men har gode resultater på ekstruderte profiler».

Astrup skriver også at leveringstidene er noe lengre på valseprodukter i aluminium og rustbestandige materialer. Hydro har fra 8-16 ukers leveringstid fra sine verk, uke 38 fra Karmøy og Holmestrand. På standardmaterialer i rustbestandig stål kan Outokumpu levere tynnplater og kvartoplater primo august. På Duplex og andre spesialiteter i store bredder er det ikke ledig kapasitet før i februar 2020. Acerinox har leveringstid i august, også her merkes økt etterspørsel på tykkere plater (Varmvals/Kvarto).

«På stangstål er det bra etterspørsel, men lavere aktivitet i Automotive vil korte ned de lange ledetidene på blankt rustbestandig bolt. Legeringstillegget på rustbestandig gikk litt ned på alle kvaliteter fra mai til juni.  Skrottillegget på stål gikk ned til 2436.- kr/ tonn for 520M, nedgang også i gjennomsnittsprisen på kobber. Prispresset på polyolefiner avtar med lavere oljepris. Vi får en prisøkning på PVDF på ca.3 prosent i juli», avslutter markedsrapporten med.

 

 

Kilde: Astrup

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.653