23948sdkhjf

Leverte «svært komplisert» fasade til SNØ - se bildene!

Selskapet Eiqon er nå i ferd med å ferdigstille fasaden på det spektakulære prestisjeprosjektet SNØ, et svært så komplisert oppdrag til en prislapp på 40 millioner kroner.

Dette skriver Building Supply.

Betonmast signerte for to år siden en 700 millioner kroner stor avtale med Vinterparken om bygging av landets første innendørs skianlegget SNØ på Lørenskog.

Det 40.000 kvadratmeter store prosjektet er omtalt som verdens råeste helårsarena for snøopplevelser og ett av de mest innovative kommersielle prosjektene som er blitt gjort i Norge noensinne.

Anlegget, som skal stå ferdig i 2020, er første byggetrinn i det som skal bli en nye bydel på 200.000 kvadratmeter.

6000 kvadrat med fasade snart ferdig

Arkitektselskapet Halvorsen & Reines visjon var en smeltende isbre, noe som blant annet resulterte et forholdsvis krevende fasadearbeid. Bentonmast valgte til slutt Lier-selskapet Eiqon som leverandør av det kompliserte tømrer- og fasadearbeidet.

Det ble inngått en avtale til en totalverdi på 40 millioner kroner, og arbeidene med de 6000 kvadratmeterne  med fasade, som startet opp i oktober i fjor, forventes å være ferdigstilt tidlig i høst. På det meste har avdelingene Eiqon Nybygg AS og Eiqon Fasade AS hatt over 70 arbeidere i sving på gigantanlegget der de også har levert glass-rekkverkene.

– Svært kompleks og utfordrende

–  Det er både en spesiell, svært kompleks og påkostet fasade. Vi valgte Eiqon blant annet fordi vi har hatt gode erfaringer med deres tømreravdeling tidligere. Men det aller viktigeste var at Eiqon kunne tilby en samlet pakke for både tømrerarbeid og fasade i en og samme kontrakt, forteller prosjektleder for Betonmast, Erlend Nicolaisen. 

- Med et så vanskelig grensesnitt, og mange overganger mellom ulike materialer som dette, var det en kjempefordel at en og samme leverandør løste oppdraget. Så langt er vi veldig fornøyd med de arbeidene som er gjort og de løsninger som er valgt, forteller Nicolaisen. 

Daglig leder for Eiqon Fasade AS, Sergejs Maksimenkovs, kan da også bekrefte at det har vært en utfordrende affære å få fasaden på plass: 

– Fasaden skrår innover uten noen rette 90 graders vinkler, og i tillegg består den av fire ulike materialer som skal gli sammen, nærmere bestemt aluminium, polykarbonat, kompositt og emalit. Dette er komponenter som er levert fra ulike fabrikker i Italia, Lithauen og Polen. Så det har uten tvil vært litt av et puslespill med mye planlegging, design og koordinering for å få dette til å passe sammen og se bra ut til slutt, forteller Maksimenkovs.

Og om ikke det var nok så måtte også Eiqons fasadebyggere ta hensyn til en høyspentlinje som passerte rett ved nybygget, en svært så kraftig versjon av sorten som forsyner halve Oslo med strøm.

Stolt gründer

Daglig leder og gründer bak Eiqon, Emil Eiternes, er naturlig nok stolt over at Lier-selskapet får anledning til å delta i prestisjeprosjekt som dette. – Det viser at vi har den kompetansen som er nødvendig i forhold til kompliserte byggverk, og vi er også veldig fornøyd med å kunne levere en samlet pakkeløsning som gjør at oppdragsgiver ikke trenger å benytte seg av en rekke underleverandører, noe som ofte kan vise seg å bli en dyr erfaring, sier Eiternes.

Ny daglig leder

Bygg- og anleggsentreprenøren Eiqon, som tidligere gikk under navnet Consolvo Overflate, ble startet av Eiternes i 2011. Selskapet eies i dag med over 60 prosent av AF Gruppen som i forrige måned for øvrig kjøpte opp Betonmast for to millarder kroner.

Eiqon-konsernet driver i dag med alt fra råbygg i betong, nybygg, bruer, fasader og tømrerentrepriser til rehabilitering av damanlegg.  

Det er totalt 280 ansatte i selskapet fordelt på 200 på bygg og 80 på anlegg, og nylig ble også Trine Hastad ansatt som ny daglig leder for Eiqon Betongbygg. Hastad kom fra stillingen som daglig leder i Trysilhus Flerfamilie AS.

SE OGSÅ: Sjekk ut denne ferske videoen som viser byggeprosessen mot ferdigstilling på SNØ! 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093