23948sdkhjf

ONS-avlysning: - Et ran mot utstillerne

Etter at det ble kjent at olje- og energimessen ONS ble avlyst som følge av koronapandemien, uttalte arrangøren at de ikke har mulighet til å betale tilbake til påmeldte utstillere.

Nå kaller noen av utstillerne dette et ran, ifølge NRK.

Det skal ifølge statskanalen være mer enn 100 norske leverandørselskap som nå krever å få pengene tilbake fra stiftelsen som arrangerer den store ONS-messen i Stavanger. ONS uttalte etter at messen ble avlyst, at den ikke hadde mulighet til å betale tilbake til utstillerne, men at de i stedet skulle få rabatt på neste messe i 2022.

I et brev som utstillere har sendt ONS går det fram at de mener at dette er «vel det nærmeste vi har kommet et ran i olje- og gassbransjen noensinne i Norge. ONS tar beslag i hele det innbetalte beløpet, og ber kundene samtidig kundene omå betale ytterligere ytterligere 50 proent for 2022-messen». Det er selskapene Clampon, Framo, Niras, Fourphase, Subsea Design, Ellingsen System og Khrone Instruments som har sendt brevet til ONS-administrasjonen.

Utstillerne er ikke nådig i sin kritikk av ONS. For videre i brevet heter det: «For at det ikke skal være noen tvil hos dere ONS: – Det hersker i bransjen vantro over den kundebehandlingen som praktiseres».

ONS sier at de ikke vil betale refundere 85 millioner kroner som de har mottatt fra utstillere til messen, som skulle gått av stabelen i månedsskiftet august-september i år.

Men utstillerne – mer enn 100 i tallet – ifølge to av initiativtakerne til brevet, Framo og Clampon, krever å få refusjon fra ONS.

NRK skriver også at etter det de kjenner til kan tapene for de største selskapene være opp i millionklassen, mens for de mindre kan tapene ligge på om lag 100.000 kroner.

ONS kan forstå utstillernes frustrasjon og skuffelse, men uttaler til NRK at de har strukket seg langt, da det i kontrakten med utstillerne går klart og tydelig fram at messearrangøren ikke er forpliktet til å gi refusjon.

- Likevel gir vi 50 prosent rabatt på neste messe i en situasjon hvor likviditeten vår er sterkt presset, sier Jon Are Rørtveit, visepresident og kommersiell leder i stiftelsen ONS til NRK.

 

Kommenter artikkelen (1)
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.098