23948sdkhjf

Må trolig ansette flere – midt under koronakrisen

Raufoss-bedriften Isiflo AS leverte et svært godt fjorår. Og 2020 ser også ut til å gå veien for bedriften, som produserer koblinger til vann og gassledninger. Nå må det trolig ansettes flere.

Det er Oppland Arbeiderblad (OA) (bak betalingsmur) som forteller om suksesshistorien til Isiflo AS. I fjor omsatte bedriften for nærmere 300 millioner kroner, med et godt resultat før skatt på 35,7 millioner kroner

Isiflo AS på Raufoss produserer koblinger til vann og gassledninger, i hovedsak for det europeiske markedet. I fjor solgte de som aldri før, for nær 300 millioner kroner, med et plussresultat før skatt på solide 35,7 millioner.

Til forskjell fra mange andre Raufoss-bedrifter, har ikke Isiflo vært rammet av koronakrisen i samme grad. Selskapet har unngått både permitteringer og oppsigelser, og nå varsler Ølstad at det kan bli aktuelt å ansette flere – dette til tross for at de opplevde en liten nedgang i det franske markedet i april. Utover dette har imidlertid etterspørselen etter Isiflos koblinger til vann- og gassledninger vært stabil i Europa. Med dette bakteppet kan 2020 bli like bra som fjoråret, tror sjefen.

«Cluet» ble å flytte monteringen av stoppekraner i messing tilbake til Raufoss, og ikke sendte tonnevis med messingdeler til Sveits for manuell montering der. Det lokale næringsfondet gikk inn med støtte slik at Isiflo kunne gå gjennom alle ledd i produksjonen for å produsere smartere. Det var da ideen med å flytte monteringen tilbake kom.

Transporten til fram og tilbake til Sveits ble både dyrt og lite miljøvennlig, også med tanke på at Sveits har svært dyr arbeidskraft samtidig som hovedmarkedet til Isiflo var Skandinavia.

KOBLINGER: Isiflo AS på Raufoss produserer produserer koblinger til vann- og gassledninger. FOTO: ISIFLO

Ølstad opplyser til OA at selskapet nå skal lyse ut en håndfull stilinger i første omgang, og at disse skal jobbe med montering som ikke fordrer fagbrev.

Nytt av året for Isiflo er at de har satset på stoppekraner i kompositt. Det gjør at de hadde litt flere bein å stå på. Nå satser selskapet videre med kompistt-koplinger til gassmarkedet. Dette kan gi en ny boost mot det europeiske markedet, og Isiflo har søkt Innovasjon Norge om midler til denne satsingen.

Ølstad opplyser til avisa at lav kronekurs gjør at norske produkter er mer konkurransedyktige, og det er godt for en bedrift som eksporterer 80 prosent av produktene sine. I tillegg sikret bedriften seg metaller til en god pris rundt årsskiftet.

Isiflo AS eies av nederlandske Aalberts N.V. og har for tiden 64 ansatte.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062