23948sdkhjf

Ble hardt rammet av pandemien – byttet navn til HTS Dynamics

Pandemien førte til oppsigelser, nedleggelse av avdeling og navneskiftet. HTS Dynamics – tidligere HTS Maskinteknikk – måtte si opp 25 ansatte i fjor for i det hele tatt å kunne overleve.

Det er mye som tyder på at HTS Dynamics (HTS Maskinteknikk) i Drammen ikke var så godt rustet verken mot koronapandemien og det grønne skiftet. Nå satser imidlertid bedriften sterkt videre etter å ha omstilt seg. 2020 ble et godt år for bedriften, som samme år måtte si opp 25 ansatte som følge av koronapandemien. Men det meste av pengene selskapet tjente kom fra kontrakter som ble inngått året før, skriver Drammens Tidende (DT).

Daglig leder Anders N. Dahlgren sier til avisa at de nå jobber med framtidens produksjon, som krever store investeringer. Hovedfokuset er subsea-teknologi og det grønne skiftet.

HTS Dynamics

GRØNNE SKIFTET: Slike maskiner er det blitt færre av hos HTS Dynamics etter at bedriften nå omorganiserer og satser mot "det grønne skiftet". FOTO: HTS DYNAMICS

-Vi snakker om havvind, karbonfangst og -lagring og mineralutvinng på havbunnen, sier han, og legger til at HTS Dynamics fortsatt også skal levere til olje og gass. Forsvarsrelatert produksjon ble lagt ned etter at pandemien kom og ordrene ble færre. I 2021 ser omsetningen ut til å bli 30 prosent lavere enn i 2022. Selskapet tjente ikke nok penger på produksjon til forsvarsrelaterte bransjer. Og det ble færre ordre – eneste utvei var å nedbemanne med 25 ansatte.

 HTS Dynamics

OPPSIGELSER: 25 mistet jobbene sine ved HTS Maskinteknikk i fjor. - Det var nødvendig for å overleve som bedrift, sier den daglige lederen nå. FOTO: HTS DYNAMICS

– Det var tungt å nedbemanne. Vi måtte gjøre det for å sikre dagens arbeidsplasser og virksomhet. Nå har vi som mål å doble produksjonen med samme antall ansatte innen 2025. Da blir det enda mer automatisering og robotisering, sier Dahlgren til DT.

Han legger til at HTS Dynamics nå jobber med å få etablert en ny fabrikk – en smart factory. Et utkast til en slik fabrikk skal foreligge i løpet av høsten, og det vil kreve en større investering. Med Dahlgren og de andre ved Drammensbedriften er sikker på at dette er framtiden for bedriften.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11