DeepOcean frifunnet i Arbeidsretten
Dermed ble DeepOcean frifunnet i Arbeidsretten.
Det var altså Fagforeningen SAFE som hadde stevnet selskapet for retten, fordi foreningen mente at DeepOcean pliktet å gi innleid persnell samme lønns- og arbeidsvilkår som sine fast ansatte. Men det har ikke selskapet plikt til, ifølge en dom i Arbeidsretten.
Hevdet tariffstridighet
Ifølge Haugesunds Avis (HA) hevdet fagforeningen i sin stevning at «innleide fra Filippinene, Storbritannia og andre land gikk på lønnsvilkår i henhold til det landet de kommer fra. Dette mente SAFE var tariffstridig og kategoriserte det som sosial dumping».
Daglig leder i DeepOcean, Olaf A. Hansen, skriver i en e-post til avisa at ledelsen var skuffet over påstandene som ble framsatt i stevningen. Han understreker at selskapet følger gjeldende lover,regler og avtaler for både arbedistid og lønnsbetingelser. Dette fikk selskapet sagt tydelig fra om i retten.
Videre skriver han at de aller fleste offshorearbeidere i DeepOcean er fast ansatte, men at som en prosjektbasert organisasjon er man avhengig av å leie inn arbeidskraft med jevne mellomrom.
I dommen fra Arbeidsretten heter det blant annet:
«Det følger av Direkteavtalens punkt 2.2 at partene ikke kan inngå tariffavtale for andre arbeidstakere på samme område, med avvikende lønns- og arbeidsvilkår. DeepOcean AS har ikke inngått noen annen tariffavtale, men en avtale om innleie fra bemanningsbyrå.»
Dette betyr at innleide ikke behøver å lønnes som fast ansatte.
Brøt ikke opplysningsplikten
Fagforeningen SAFE anklaget også DeepOcean for å bryte opplysningsplikten om lønns- og arbeidsvilkår, siden de ikke fikk innsyn i de innleides arbeidskontrakter.
Også på dette punktet fikk Deepocean medhold i Arbeidsretten.
Kilde: Haugesunds Avis